Ny 3–0-seger för Elfsborg på guldjakt

Elfsborg slår inte av på takten i den allsvenska guldjakten. Boråsarna avslutade veckan precis som de inledde den – med en 3–0-seger.
–Tre härliga poäng, säger Johan Larsson till Discovery+.

Simon Olsson serverade Johan Larsson öppet mål.

Fotboll2021-10-24 17:05

Trepoängaren mot Sirius var så gott som klar redan efter första halvlek. Då hade Elfsborg lekt sig fram till 3–0 inför hemmapubliken.

Västgötarna som i måndags bortaslog Djurgården med samma siffror kopplade greppet tidigt nu, när Sveinn Aron Gudjohnsen styrde in Simon Strands inspel redan i fjärde minuten.

Islänningen slog till igen efter knappt en halvtimme, då med en nick, innan Elfsborg avslutade halvleken med en riktig godbit. Johan Larsson och Simon Olsson sågade sig fram i straffområdet och den sistnämnde bjöd på ett par kvicka och läckra dribblingar innan han osjälviskt serverade lagkapten Larsson öppet mål från några decimeters håll

– En fantastisk fotbollsspelare. Han borde väl göra mål själv men ger bort det. Det tackar jag för, säger Larsson med ett leende.

Några fler mål blev det inte i andra halvlek och Elfsborg står på 45 poäng med sex matcher kvar, med två poäng upp till serieledningen.

– Vi går för 18 poäng, men vi har inte allt i egna händer, säger ytterbacken till Discovery+.