Munksund-Skuthamn vann toppmötet mot Piteå Akademi

Munksund-Skuthamn tog en stark seger på hemmaplan när man vann mot Piteå Akademi i division 4 Norrbotten södra herr i fotboll på onsdagen med 1-0 (1-0).

Munksund/Skuthamns SK vann mot Piteå IF FF Akademi

Munksund/Skuthamns SK vann mot Piteå IF FF Akademi

Foto: Montage

Fotboll2023-08-16 21:19

En viktig seger i toppen av tabellen.

- Riktigt bra första halvlek där vi är påslagna, vinner mycket boll och skapar en hel del målchanser inklusive målet I andra är vi inte riktigt med i början men tar oss in i matchen och skulle ha gjort något mer mål på våra omställningar. Riktigt bra insats sett över 90 minuter och rättvis seger, kommenterade Munksund-Skuthamns huvudtränare Patrik Flodström.

Piteå Akademis tränare Björn Marklund tyckte till om matchen:

- En match där vi har tillräckligt med bra lägen för att kunna vinna. Ganska nöjd med prestationen på en mycket svårspelad plan i regnet. Men grattis till Munksund.

Martin Del Prete gjorde matchens enda mål i första halvleken.

Hemmalaget stod för en bra första halvlek och ledde alltså med 1-0. Piteå Akademi lyckades inte hämta igen i andra halvlek, som slutade mållös.

Munksund-Skuthamn har tre segrar och två förluster och 8-7 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Piteå Akademi har två vinster, en oavgjord och två förluster och 8-9 i målskillnad. Det här var Munksund-Skuthamns femte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Piteå Akademis andra uddamålsförlust.

Piteå Akademi ligger på fjärde plats i tabellen efter matchen, medan Munksund-Skuthamn är på andra plats.

I nästa match, onsdag 23 augusti, har Munksund-Skuthamn Hemmingsmark borta på Hifton 19.00, medan Piteå Akademi spelar hemma mot Ersnäs 20.15.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!