Matchhjälte – igen: "Snabbaste spelaren i division 1"

IFK Luleå fortsätter att vinna efter den tunga starten. Mot Team TG kunde tredje raka segern säkras. "Ser man till helheten är det vår bäst genomföra match i år", säger Patrik Pettersen.

Patrick Kpozo gjorde ett drömmål borta mot Team TG och punkterade sedan matchen med sitt 4–2-mål.

Patrick Kpozo gjorde ett drömmål borta mot Team TG och punkterade sedan matchen med sitt 4–2-mål.

Foto: PETER HOLGERSSON

Fotboll2020-07-15 22:05

För fjärde matchen i rad gjorde IFK Luleå ett tidigt ledningsmål, men den här gången har man mycket att tacka målvakten Gustaf Halvardsson. En till synes ofarlig hemåtpassning missbedömde målvakten som tappade bollen i mål.

2–0 kom precis innan halvtid när Patrick Kpozo fick en magisk träff utanför straffområdet med en vänstervolley. 23-åringens avslut borrade sig in i målvaktens vänstra kryss.

– Vi får en bjudning direkt i inledningen och en bra start. Jag tror han lyfter på foten och tappar in bollen. Nu kunde vi dessutom hålla en tvåmålsledning en halvlek ut. Världens bästa känsla att kliva in i andra med, säger Patrik Pettersen.

I andra halvlek kom däremot hemmalaget igen. Först höll anfallaren Victor Kamf sig framme efter ett långt inkast och kunde stöta in reduceringen bakom Hannes Sveijer.

20 minuter in i halvleken kom sedan nästa kalldusch. Ett inlägg från distans ställde Sveijer och letade sig ända in i mål. Lagkapten Linus Marklund var sist på bollen.

– Det är några procent som vi går ner oss och det straffar sig. Då kändes det som att vi fick börja jobba i uppförsbacke. Men vi jobbar oss in och får in lite nytt folk.

Därefter kom gästande Luleå in i en nya bra period, där man också avgjorde matchen. Yttermittfältaren Patrik Pettersen satte IFK Luleå återigen i förarsätet efter att på ett inlägg hållit sig framme och stött in ledningsbollen.

– Målvakten boxar och Assam går upp i duell med honom. Jag får den till skänks och har öppet mål att sätta in den på. När jag tar ner den hinner jag kolla mig runt och ser att ingen är nära mig. De på bänken tyckte att jag tog lite väl lång tid på mig. Ett väldigt förlösande mål, säger målskytten.

När TG lyfte fram laget för en slutforcering gavs IFK Luleå mycket ytor. Då använde Kpozo sin snabbhet och ryckte ifrån sista försvarare. Från halvplan rusade han ifrån och kunde placera in avgörandet till 4–2.

– Vi får Kpozo, matchens gigant, exakt där vi vill ha honom – bakom backlinjen. Han är division 1:s snabbaste spelare och gör allting rätt. Ser man till helheten är det vår bäst genomföra match i år. Jag visste att vändningen skulle komma om vi fortsatte lägga ner samma ödmjuka jobb som tidigare.

Matchfakta

Team TG–IFK Luleå: 2–4

Målen, Luleå: Patrick Kpozo 2, Patrik Pettersen och självmål.

TG: Victor Kamf och Linus Marklund.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!