Luleåbackens succé i Örebro

Efter fyra säsonger i Piteå IF med sparsamt med speltid valde Luleåfostrade Frida Abrahamsson att tacka för sig. Flytten blev till Örebro och elitettan, men nästa säsong kan hon vara tillbaka i allsvenskan.

Frida Abrahamsson, var med och spelade upp KIF Örebro till allsvenskan igen. (Bilden är en arkivbild).

Frida Abrahamsson, var med och spelade upp KIF Örebro till allsvenskan igen. (Bilden är en arkivbild).

Foto: Kenny Johansson

FOTBOLL2018-11-06 14:52

Det var just den begränsade speltiden som gjorde att Abrahamsson sökte sig bort från Piteå IF. Det fanns intresse för backen från bland annat Assi IF, men valet föll tillsist på konkurrenten KIF Örebro.

Väl där fick Abrahamsson snabbt en betydelsefull roll och utseddes också till lagkapten när den tidigare kaptenen Hanne Gråhns skadades tidigt under säsongen. Under säsongen visade Örebro också framfötterna och nu står det klart att klubben går upp i allsvenskan till kommande säsong.

– Det är klart att det var en ära att få ta över den rollen så pass tidigt. Det har varit superkul, även om jag trivdes hur bra som helst i Piteå så var det för speltidens skull främst som jag lämnade. Att det blev så bra som det blev i KIF hade jag svårt att ens kunna tänka mig. Jag trivs jättebra nu verkligen, säger Frida Abrahamsson.

Nu sträcker sig inte Frida Abrahamssons kontrakt med Örebro till nästa säsong och än så länge är det inte klart om hon blir kvar i klubben. Men om det blir spel i allsvenskan med Örebro så innebär det Abrahamsson kommer att ställas mot sina gamla lagkamrater i Piteå IF.

– Om det blir så att jag spelar här nästa år så är det klart att det kommer vara en speciell känsla att få åka upp till LF Arena och möta alla vänner där. Det kommer vara väldigt speciellt, men jag tror att det kommer vara skitkul också.

Utöver att ha spelat i alla 26 matcher under säsongen i elitettan så utmärkte sig Frida Abrahamsson också genom att göra två mål, det ena ett spektakulärt sådant, när hon skruvade in en boll från hörnflaggan.

– Ja jag lyckades göra det i någon match här under hösten. Jag har ju inte så många mål på den här nivån med tanke på att jag inte spelade jättemycket i Piteå och att det är första året jag spelar i elitettan. Så det är klart att alla mål man gör är roliga och det var väl kul att jag lyckades få till ett sånt mål, jag tränar mycket på fasta situationer.

Abrahamsson som har spelat till höger i Örebros trebackslinje under säsongen menar att hon passar väl in i den rollen, dessutom menar hon att hon utvecklats som spelare under tiden i Örebro.

– Det är en position som passar mig ganska perfekt, man har mycket uppspel och mycket boll i början av anfallen. Sen tycker jag verkligen att jag har utvecklat passningsspelet och kortpassningsspelet under den här säsongen med Stefan (Ärnsved) och (Fredrik) Biörs som tränare och deras sätt att spela fotboll på.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om