Klart: vi direktsänder kvalfesten

Fotboll 8 oktober 2020 06:00

Notvikens IK DFF kan bli ett elitlag. Storfors AIK kan nå tvåan. Och Infjärden, Kalix, Lira och Myckle kastas in i ett getingbo där alla lagen slåss om en plats i trean. I helgen börjar kvalfesten i den lokala fotbollen, och vi sänder den på våra sajter.

– Man kan tycka vad man vill om att spela matcher i sol och 23-gradig värme i mitten av säsongen, men när löven fallit av träden och de ordinarie serierna är slut så händer något med lagen som nått kvalplatserna. Varenda spark räknas och varenda misstag kan bli fatalt. Vissa spelare växer, andra krymper. Vissa blir hjältar, andra syndabockar. Det är sånt här man lever för som fotbollsälskare, och det är väldigt kul att kunna erbjuda våra prenumeranter detta, säger Norr Medias projektledare Rickard Björling.

På lördag brakar det loss, då vi sänder division 3-kvalets första omgång där Infjärdens SK tar emot IFK Kalix och Lira BK möter Skellefteålaget Myckle IK på bortaplan.

På söndag väntar sedan två riktiga höjdare, då Notvikens IK DFF tar sig an Sundsvalls DFF och Storfors AIK möter jämtländska Järpen, med båda Norrbottenslagen på bortaplan denna helg. För Notviken väntar en av säsongens första riktigt tuffa matcher, efter att laget krossat nästan allt motstånd i seriespelet.

 – Det är ju två historiska avancemang inom räckhåll. Storfors har väl ett av sina bästa lag någonsin, och bara tanken på att Tunavallen kan bli en elitfotbollsarena, med motståndare som Hammarby och Piteå IF på besök, känns väldigt kittlande, säger Rickard Björling.

Matcherna sänds på våra sajter och kan ses av våra prenumeranter.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa