Inlånade målvakten siktar på seniordebut i IFK Luleå

18-årige Hannes Sveijer tillhör Sirius A-trupp, men har ännu inte gjort sin seniordebut. "Jag måste få seniorerfarenhet och då känns Luleå som rätt steg", säger han.

Hannes Sveijer har ännu inte debuterat på seniornivå.

Hannes Sveijer har ännu inte debuterat på seniornivå.

Foto: Simon Tjärnberg

Fotboll2020-07-02 10:00

Sveijer har under våren bildat målvaktstrio i allsvenska laget med Lukas Jonsson och Jonathan Viscosi. Nu finns han på plats i IFK Luleå under veckan och är precis som mittfältaren Isak Bråholm tillgänglig för spel på söndag mot IF Karlstad Fotboll.

– Väldigt roligt. Skönt att vara på plats här. Det gick snabbt när jag fick höra att det här kunde vara någonting. I söndags kom Ola (Andersson, sportchef i Sirius) och sa att det finns en möjlighet att komma upp hit och spela matcher, säger målvakten.

En bra möjlighet för dig att spela matcher på seniornivå?

– Absolut. Jag har jag inte gjort några seniormatcher sedan innan. Det känns som ett bra steg att kunna spela i division 1. Jag har tränat med A-laget sedan jag blev uppflyttad i november förra året. Under våren har jag spelat de tre första matcherna i U19 allsvenskan, säger han och fortsätter:

– Division 1 är en bra och utvecklande serie, ganska högt upp i seriesystemet. Förhoppningsvis får jag spela någon match här.

Lukas Jonsson har under våren vaktat målet i Sirius samtliga allsvenska matcher. En målvakt i bra form är ingen man flyttar på, menar Sveijer.

– Det är svårt att slå igenom som målvakt i allsvenskan. Målvakt är inte den första positionen man flyttar på. Jag måste få seniorerfarenhet och då känns Luleå och division 1 som rätt steg.

Målet är att följa med truppen på söndag?

– Vi siktar på att vara med mot Karlstad. Sedan får vi se hur vi tar det vidare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!