IFK:s viktiga poäng mot bottenkonkurrenten

IFK Luleå fick en poäng med sig från den viktiga matchen borta mot Karlslund – och håller därmed laget från västra Örebro fortsatt bakom sig i tabellen.

Foto: Pär Bäckström / Frilans

Fotboll2020-11-08 17:42

Enormt viktiga poäng stod på spel när elfteplacerade IFK Luleå gästade Karlslund i Örebro. Hemmalaget låg innan matchen tolva i tabellen, och bägge lagen kämpade för att undvika den absoluta bottenstriden.

Det var IFK Luleå som tog ledningen i den 34:e matchminuten. William Olausson vann en nickduell och fick fram bollen till Patrik Pettersen. Luleåmittfältaren stod för en vacker mottagning, vände på en femöring och spelade vidare bollen till en löpande Alex Brilhante. Brasilianaren ryckte sig fri och placerade vackert bollen i mål.

Men bara fem minuter senare kom Karlslunds kvittering efter att duktige vänsterbacken Nadir Ayera fått direktträff i straffområdet på ett inlägg från höger.

Andra halvlek bjöd på mycket kamp, men inget av lagen lyckades ta de tre viktiga poängen. Dock kan en pinne vara värdefull för bägge lagen när serien summeras.

Matchfakta

Karlslund–IFK Luleå 1–1

Målet, IFK: Alex Brilhante.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!