Nyckelspelaren fri från skadan: "Jag kommer att starta"

IFK Luleås anfallare Jochua Chatee kunde träna för fullt för första gången i torsdags efter att ha dragits med en skadad fotled. Både han och IFK Luleå fick det postivia besked de ville ha och engelsmannen kommer starta lördagens match mot Hudiksvall.

Joshua Chatee kommer finnas med i startelvan i lördagens bortamatch mot Hudiksvall.

Joshua Chatee kommer finnas med i startelvan i lördagens bortamatch mot Hudiksvall.

Foto: Herman Öberg

Fotboll2021-05-07 18:56

IFK Luleå vann de två inledande matcherna i norretttan och fick en flygande start på seriespelet. I de efterfäljande tre matcherna har det dock blivit endast en inspelad poäng.

I de senaste två matcherna, den oavgjorda mot Täby och hemmaförlusten mot Sollentuna, har anfallaren, nyförvärvet Joshua Chatee saknats i IFK Luleå. En efterhängsen fotledsskada har hållit honom borta från fotbollsplanen.

Men under lördagen är Chatee tillbaka i hetluften.

– Jag tränade för första gången fullt ut med laget under torsdagen och det var inga problem. Jag tejpar foten rätt hårt men jag kommer att starta matchen, säger anfallaren Chatee.

Skönt att vara tillbaka?

– Ja, det är skönt. Det har varit frustrerande att inte kunna spela, det värsta som finns är att vara skadad för jag är ju här för att spela. Speciellt när man drar på sig en skada på en träning, säger Chatee.

Lördagens motståndare, nykomlingen Hudiksvall, inledde seriespelet med tre raka förluster men har knipit två 1–0-segrar i sina två senaste matcher och är bara en poäng bakom IFK Luleå i tabellen.

Det är med andra ord två lag med lite olika formkurvor som drabbar samman Glysis Sparbanken Arena i Hudiksvall under lördagen.

– Det kommer bli en tuff match. Hudiksvall är ett lag som ligger ganska lågt och det jobbar extremt hårt. De har visat i sina senaste två matcher att de kan spela hem poäng, säger Chatee och fortsätter:

– Men vi har ett bra självförtroende med det sätt vi spelar och vi är förberedda för att vi ska ta initiativet och vara bollförande. Vi vill studsa tillbaka och är hundra procent koncentrerade för att ta tre poäng.

Noterbart är att målvakten Simon Gustafsson är kvar hemma i Luleå och kurerar sig från en förkylning. Därmed står det klart att Tomas Adell vaktar kassen.

IFK Luleås nyförvärv från Sierra Leone, Ahmed Vandi och Hassan Milla Koroma, finns inte med IFK Luleås spelartrupp ner till Hudiksvall och duon får fortsatt vänta på att debutera i sin nya klubb.

Sporten direktsänder mötet mellan Hudiksvall och IFK Luleå på vår sajt. Avspark är 13.00 under lördagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!