IFK Luleås nyförvärv: "Ska vara höga förväntningar"

IFK Luleå gör sig redo för seriepremiär och förväntningarna på laget är höga. I synnerhet efter att man plockat in några riktigt vassa namn i truppen. "Med de värvningar vi gjort så ska det vara höga förväntningar", säger Arish Nouri.

Max Wårell menar att han har framtiden för sig och ångrar inte sitt beslut att gå till IFK Luleå.

Max Wårell menar att han har framtiden för sig och ångrar inte sitt beslut att gå till IFK Luleå.

Foto: Filip Öhman

Fotboll2019-04-03 07:30

IFK Luleå gör sig redo för seriepremiär och ett möte mot nykomlingarna Umeå FC Akademi. Efter att ha missat avancemanget sist är det ett favorittippat IFK Luleå med ett antal starka nyförvärv som finslipar på detaljerna inför premiären. Ett favoritskap som nygamla nyförvärvet Arish Nouri tycker är berättigat.

– Vi har haft en bra försäsong hittills och jag tycker att vi är redo. Med de värvningar vi har gjort, Putte (Patrik Pettersen), (Max) Wårell, (Yassine) Assam också, som har dominerat trean, då ställs lite höga krav. Sen har vi haft en jävligt bra trupp från förra året också och har fått behålla de mesta, då ska det vara höga förväntningar, säger Nouri.

Arish Nouri anslöt även han till laget och valde spel i division två med IFK Luleå framför spel i Boden och division ett. Ett val som han motiverar så här:

– Man har många vänner här och pendlingen tog rätt mycket tid. Sen har IFK något bra på gång med sjukt många duktiga och unga spelare. Med de spelare som kommit och de som har stannat, det känns som att det är en liten nystart på gång för IFK och då vill man vara med på den resan.

På frågan om vad Nouri själv ska bidra med i laget så lyfter han lite gott och blandat.

– Svårt att säga. Det är första gången man spelar med två centrala mittfältare. Tidigare var det tre hela tiden i alla klubbar, nu kanske det blir mer defensivt ansvar. Men det är klart man ska vara med och bidra som man har gjort alla år, med poäng och bra jobb på planen.

Några individuella mål har dock inte Nouri satt upp. Han menar att han gärna tar en mer passiv roll så länge laget skördar framgångar.

– Så länge vi vinner serien så står jag gärna på noll poäng, säger Nouri med ett leende.

Även Max Wårell anslöt till IFK Luleå från just Boden som tog klivet upp i ettan. Ett beslut som han inte ångrar.

– Jag förde en dialog med Boden och IFK och beslutet hamnade här. Jag har pendlat i två år nu och det blir ett slitigt jobb och jag är ung fortfarande. Jag har min tid framför mig, säger Wårell.

Inte heller Wårell har något problem med de höga förväntningar som finns på laget.

– Ja, jag har då inget problem med det i alla fall, jag vet inte hur de andra känner, men jag tycker att det är kul att spela och ju bättre det går desto roligare är det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om