IFK Luleås nya målvakt: "Aldrig varit nöjd på bänken"

Han har inte spelat fotboll på nästan två år och han satt på bänken första två matcherna med IFK Luleå. Men Charlie Bryan kommer inte att finna sig som tvåa länge.

Charlie Bryan är inte typen som nöjer sig med att sitta på bänken som reservmålvakt.

Charlie Bryan är inte typen som nöjer sig med att sitta på bänken som reservmålvakt.

Foto: Herman Öberg

Fotboll2020-06-20 07:00

Målvakten har kommit till Luleå under speciella omständigheter. Det hindrar honom inte från att se sig själv som förstaval i IFK-målet.

– Jag har kommit för att spela matcher. Jag vill spela matcher. Det är konkurrens med Gustav (Stålnacke) och Filip (Lindström), men när tränaren väljer ut den som ska stå så är jag förhoppningsvis nummer 1, säger Charlie Bryan.

– Jag har aldrig varit nöjd med att sitta på bänken och det gäller fortfarande. Det är tränarens beslut och jag respekterar det han bestämmer, men jag vill spela.

24-årige britten är IFK Luleås nödlösning medan Tomas Adell är skadad. Men mot både Sylvia och Vasalund fick Charlie Bryan nöja sig med att sitta på bänken. Kanske var det inte så konstigt. Bryan kom till Luleå så sent som dagen innan premiären efter en lång resa från Rotherham. Han har inte spelat en match sedan 2018 och har dessutom inte tränat på ett bra tag heller. 

– Jag spelade ingenting. Jag tränade med några lag, men fick aldrig något kontrakt på bordet, så det har varit en tuff säsong för mig.

Hur ser du på att spela med Luleå?

– Jag har ju inte spelat matcher på ett tag och inte tränat på ett tag heller, så jag är ganska ringrostig just nu. Men det här är en intressant utmaning. 

Tomas Adell väntas gå med gipsad hand i ytterligare en vecka för att sedan ha skena i två veckor. Sedan beror tidpunkten för hans comeback hur snabbt hans skadade hand kan rehabiliteras.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!