IFK Luleå värvar anfallare från superettanklubb

IFK Luleå har gjort klart med en anfallare. Ahmad Gero ansluter från IFK Värnamo. "Vi fick ett jättebra intryck när han var här", säger Christer Andersson, IFK Luleås sportråd.

Ahmad Gero, här i Oddevold, är klar för IFK Luleå.

Ahmad Gero, här i Oddevold, är klar för IFK Luleå.

Foto: Christoffer Borg Mattisson

Fotboll2021-07-20 22:45

Division 1-klubbens brist på anfallare har blivit påtaglig under vårsäsongen. Ahmed Vandi och Grace Tanda lämnade, Josh Chatee har varit skadeförföljd. Därför har man varit på jakt efter offensiv kraft inför höstomgången.

Under tisdagen kunde klubben presentera ett nyförvärv. Ahmad Gero ansluter från IFK Värnamo. Han har gjort två inhopp i superettan under våren.

– Jag ser fram emot att komma till klubben och laget för att bidra med vad jag kan. Jag blev väl mottagen av ledare och spelare och vill gärna göra mitt bästa för att hjälpa klubben, säger Gero i ett pressmeddelande.

Anfallaren besökte klubben och provtränade innan sommaruppehållet.

– Vi fick ett jättebra intryck av Gero när han var här. En anfallare som är snabb, villig att hota i djupled och kan med sin storlek skapa mycket oreda i motståndarnas straffområde, säger Christer Andersson, IFK Luleås sportråd.

22-åringen har tidigare under karriären också representerat Jönköpings Södra och IK Oddevold. 

Kontraktet med anfallaren sträcker sig säsongen ut, med option för en förlängning.

– Det finns saker som ser spännande ut. Jag tycker att han kändes jävligt intresserad och delaktig, nyfiken. Det tycker jag är viktigt, säger tränare Daniel Engberg.

Vad tror du att han kommer tillföra i er trupp? 

– Jag hoppas att han kan tillföra en del i djupled, storlek och ge ytterligare alternativ. Han söker avslut. Det är en målskytt.

Sedan Chatee bröt armen har IFK Luleå haft anfallsproblem, där man under vissa matcher spelat helt utan forwards.

– Framför allt ger det andra typer av alternativ som vi inte har i dag. Josh (Chatee) är på väg tillbaka nu också. Det blir nästan som ett nyförvärv.

På måndag återsamlas laget, knappt två veckor innan första matchen efter uppehållet mot Gefle.

– Han börjar träna lätt nu när vi drar i gång. Så får vi se hur semestern har varit och hur kroppen svarar på det. De kör på egen hand den här veckan, säger Engberg.

IFK Luleå är också på jakt efter ytterligare spelare, som kan ansluta innan laget inleder höstsäsongen. 

– Dyker upp det något intressant så. Vi sitter inte på ett överflöd med spelare. Nu lämnar Max (Wårell) till BAIK. Där försvinner en. Numerären är inte jättebra. Vi har 19 spelare i truppen, säger IFK-tränaren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!