IFK Luleå-stjärnan gipsad – missar seriestarten

IFK Luleå har åkt på ett tungt avbräck inför seriestarten. Nyckelspelaren Tomas Adell har skadat sig illa och tvingats gipsa sin ena hand.

IFK Luleås målvakt Tomas Adell missar seriestarten på grund av en fraktur i handen.

IFK Luleås målvakt Tomas Adell missar seriestarten på grund av en fraktur i handen.

Foto: Herman Öberg

Fotboll2020-05-31 16:59

Det var i samband med en inläggsövning under onsdagens träning som olyckan var framme för IFK Luleås förstemålvakt Tomas Adell. 

– Jag skulle gå upp och boxa bort en boll men ramlade över en kille som ducka. Jag flög över honom och försökte ta emot mig med handen men landade på ovansidan av handen istället för handflatan. Då kände jag direkt att det var något som inte stämde, säger Tomas Adell.

Han fick en tid hos en sjukgymnast som skickade honom på röntgen direkt. När röntgenplåtarna hade granskats läkarna att det handlade om en fraktur. 

– Det visade sig att jag fått en fraktur på benet som går över handen till ringfingret.

 Nu har IFK Luleås nyckelspelare blivit sjukskriven i fem veckor och det blir några veckor med en gipsad arm och hand.

– Jag ska ha gips i tre veckor först och sen efter det får jag gå två veckor med en skena.

– Nog hade det varit bättre om man åkt på den här skadan i januari med tanke på hur det blivit i år. Men det är ju så i den här branschen, allting kan hända när som helst.

Det Adell syftar på är förstås att säsongen skjutitts fram vid upprepade tillfällen på grund av coronaviruset. Och nu när den äntligen ska dra igång igen kommer han missa de inledande matcherna. IFK Luleå spelar sin premiärmatch borta mot Sylvia den 14 juni.

– Självklart tråkigt. Man har ju gått och väntat på det här att det ska kicka igång och sen kan man inte vara med när det väl gör det. Det är väl för jävligt egentligen men det är bara att gilla läget och försöka göra det bästa av situationen.

 En skada som blir en ny erfarenhet för 27-åringen.

– Jag har brutit ett nyckelben en gång men aldrig brutit något i armen eller handen tidigare. Vi får se hur det känns när gipset är borta, hur styrkan är och rörligheten i handen är efter det.

– Om tio dagar ska jag på återbesök och då ska jag försöka ta reda på om det är möjligt att träna med skenan eller inte.

Ett tungt sportsligt avbräck för IFK Luleå. Adell som så sent som senaste säsongen blev utsedd till Sveriges bästa division 2-målvakt har varit lagets givna förstaval.

– Det var kanske inte det här vi ville ha med två veckor kvar till start. Men det ingår i sporten, säger tränaren Tomas Eriksson som öppnar upp för kamp mellan Gustav Stålnacke och Filip Lindström om vem som ska vakta IFK-målet. 

– Ja, det blir en kamp om vem som ska stå.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!