IFK Luleå bara vinner och vinner: "En förvandling"

Inför hemmamatchen mot IFK Haninge så finns det ett frågetecken bakom lagkapten William Olausson. "Det blir bättre och bättre för varje dag", säger han.

Kaptenen, fruktade frisparksskytten och viktige mittbacken William Olausson saknades i den senaste matchen.

Kaptenen, fruktade frisparksskytten och viktige mittbacken William Olausson saknades i den senaste matchen.

Foto: Pär Bäckström / Frilans

Fotboll2020-08-15 11:30

IFK Luleå fick en väldigt tung inledning på återkomsten till division 1. Laget inledde säsongen med fem raka förluster, men sedan dess har mycket hänt. Nu är laget seriens formstarkaste med sex raka segrar.

– Det är inte så ofta man får vara med om en sån här förvandling. Det tyder väl på stark lagmoral och nu växer självförtroendet för varje poäng som trillar in på kontot. 

– Vi har en riktigt bra känsla i laget just nu så klart.

I senaste matchen där man bortaslog Nyköping med 4–2 så saknades försvarsresen och fruktade frisparksskytten Olausson. Han saknades också när IFK Luleå hemmabesegrade Sandviken med 1–0.

– Det är på bättringsvägen och jag kommer att träna i dag (fredag) och imorgon så får vi se hur det känns. Det har ju gått bra även när jag har varit borta så det blir att kämpa för att återta min plats, säger Olausson.

Hur har det varit att se de två matcherna från sidan?

– Det är klart mycket mer nervöst att inte vara med på planen. Sandvikenmatchen var lite extra nervöst då 1–0 inte är någon säker ledning. Mot Nyköping kändes det netydligt lugnare. 

Vad var det som hade hänt?

– Det är en lite lättare bristning i ljumsken. Det var på en träning för två veckor sedan som jag drog på mig den.

Är det en gammal skada som slagits upp?

– Nej jag har faktiskt aldrig haft några problem ljumskarna tidigare. Det var något helt nytt.

Hur har du tränat sedan skadan?

– Det har varit gymnastik, jogg, cykling och vissa övningar med gummiband. Det gäller att vara försiktig med tanke på hur spelschemat ser ut så vill du inte missa fyra veckor för då blir det många matcher.

Nu väntar ett formstarkt IFK Haninge i ett nykomlingsmöte på söndag. Laget är precis som IFK Luleå i fin form och man har tre raka segrar i bagaget.

– Jag vet väl inte så mycket om deras trupp, men vi kommer att ha en videogenomgång under fredagen och lördagen. De har gjort det bra och tagit några riktigt tunga skalper på slutet. Jag tycker att de har överraskat under säsongen.

Även tränare Tomas Eriksson hoppas på en återkomst för Olausson.

– Vi har inga nya skador i övrigt och vi hoppas givetvis att "Wille" är redo för spel. 

IFK Luleå saknar dock fortfarande Mamadou Kouyaté som inte spelat sedan laget förlorade sin senaste match, 1–4 mot Gefle.

– Där hoppas vi att han återkommer i träning till nästa vecka, säger Eriksson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!