Det är Svenska Fotbollförbundet som varje år släpper sin rapport om de damallsvenska lagens ekonomi.
Den bygger på klubbarnas inlämnade årsrapporter och andra uppgifter.
I den jämförs Piteå IF med övriga lag i högsta serien och siffrorna gäller för utgången av 2022.
Bilden är tydlig. Samtidigt som PIF i år ligger på en fjärdeplats, med en poäng upp till andraplatsen i damallsvenskan, är det tyngre ekonomiskt.
När PIF dam gick in i 2023 var lagets kassa en av seriens absolut minsta. Det egna kapitalet låg på 185 000 kronor.
Enbart bättre än nykomlingarna Växjö, 84 000 kronor och IK Uppsala minus 933 000 kronor.
Fyra föreningar som även har herrallsvenska lag toppar tabellen med Djurgårdens IF som etta på 216 miljoner kronor.
Hur påverkar er svaga kassa er?
– Det är svårt att jobba långsiktigt när du inte vet hur det kommande året ska bli. Drömmen hade varit en trygg ekonomi istället för att bara försöka klara året. Vi vet att vi kommande säsonger måste steppa upp för att hänga med klubbarna som även har herrallsvenska lag. Det måste ske något ordentligt. Det här är sista säsongerna vi kan hanka oss fram på det här sättet, säger Jennie Kaarle.
Piteås resultat under fjolåret skrevs till minus 280 000 kronor.
Årets budget är lagd utifrån att hamna på ett nollresultat.
– Vi har stora åtagande kvar för att nå upp dit. Bodeneventet ligger framför oss och där måste vi lyckas, säger Kaarle och syftar på matchen mot Rosengård i Boden 1 september.
Publikmässigt har PIF lyckats lite bättre än väntat.
Men resekostnaderna ökar.
– Det har blivit dyrare än vi trott. Det är F19-laget som fått dyrare resor då laget ska spela i södra serien och åka till Lidköping, Kristianstad och Vittsjö. Det kommer att slå hårdare än vi hade trott. Det är ett ganska ansträngt läge.
Piteå IF DFF:s kostnader låg ifjol precis under 13 miljoner kronor.
Med det placerade klubben sig nia i utgiftstabellen. Med resekostnader i paritet med övriga lag skulle PIF ha sjunkit ett par placeringar.
– Vi brukar grovt räkna med att vi har ungefär en miljon mer i utgifter för resor jämfört med klubbar i Stockholm, säger Jennie Kaarle.
Högst utgifter hade FC Rosengård (35 miljoner kronor) och Häcken (30 miljoner). Sannolikt kopplat till högre spelarersättningar.