Hoppet om serieseger lever för Notas

Anna-Lisa Vestin , Notvikens IK.
Anna-Lisa Vestin , Notvikens IK.

Hoppet om serieseger lever för Notviken DFF efter 2–0 mot Själevad. I alla fall i teorin. "Känns väl rätt osannolikt att Sunnanå ska förlora mot ett bottenlag", konstaterade matchens lirare Anna-Lisa Vestin.

Fotboll 21 september 2019 19:51

Notviken gjorde det de skulle. Det gjorde Sunnanå också. Topplagen vann sina matcher vilket innebär att läget inför den sista omgången är två poäng upp för Sunnanå mot jagande Notviken. 

Sunnanå möter dock absoluta bottenlaget Selånger på hemmaplan vilket i verkligheten bör betyda tre säkra poäng.

– Vi ska vinna i Hudiksvall, det är vad som krävs. Mer kan vi inte göra. Sedan känns det inte så troligt att Sunnanå ska förlora mot ett bottenlag. Men man vet aldrig, större konstigheter har inträffat, sa Anna-Lisa Vestin som ledde sitt lag till en stabil seger mot serietrean Själevad som visade sig vara både passningsskickligt och svårspelat. Men efter Jennifer Lindgrens nickmål efter dryga halvtimmen hade hemmalaget hyfsad koll på matchutvecklingen. Närmast en kvittering var gästerna via ett lobbskott som gick ribba och ner bakom målvakten Christine Dineson efter 50 minuters spel.

–  De var svåra, bra på att flytta bollen och Amanda Berglund på topp är farlig hela tiden, konstaterar Anna-Lisa Vestin som kom att avgöra det hela efter matchens prestation när hon först totallurade en Själevadförsvarare med en karusellvändning för att direkt på det servera Linnea Tiensuu till tomt mål, 2-0 och game over.

–  Jag var så trött och såg att Linnea var fri och inte offside. Kändes bra!

Matchfakta

Notviken-Själevad 2– 0 (1– 0)

Målen: Jennifer Lindgren, Linnea Tiensuu.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa