Helsingborg värvar från Hammarby

Helsingborgs IF har gjort klart med en prestigevärvning. Abdul "Abbe" Khalili är klar för en återkomst till klubben säsongen ut, meddelar klubben på sin <a href="https://www.hif.se/abdul-khalili-klar-hif/">webbplats.</a>

"Abbe" Khalili är klar för Helsingborgs IF. Arkivbild.

"Abbe" Khalili är klar för Helsingborgs IF. Arkivbild.

Foto: Jessica Gow/TT

Fotboll2022-08-11 10:54

Det var åtta år sedan "Abbe" Khalili lämnade Helsingborgs IF för turkiska Mersin İdmanyurdu. Nu sluts cirkeln då Helsingborgs IF presenterat 30-åringen på ett kontrakt som sträcker sig säsongen ut.

"Det känns hemma och det känns riktigt bra. Jag tycker att en klubb som HIF ska vara kvar i Allsvenskan och jag tycker att det är en bra utmaning för mig. Jag ser att det finns mycket potential i laget och klubben så jag ville vara med på resan och bidra. Jag har sett framemot att springa ut här sedan jag lämnade", säger Khalili i ett uttalande.

Han var med i den trupp som sensationellt vann U21-guld 2015 och har de två senaste säsongerna spelat i Hammarby. I år har det bara blivit tre framträdanden i allsvenskan.

Khalili har också en seniorlandskamp för Sverige.

"Abbe är en erfaren och skicklig spelare som kan spela i flera olika roller på mittfältet. Han är dessutom från Helsingborg och vi är glada att han vill vara med och hjälpa HIF säkra ett nytt allsvenskt kontrakt", säger HIF:s sportchef Andreas Granqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!