Hattrick av måltjuven: "Skönt"

Piteå vann med 4–2 i omstarten efter sommaruppehållet. Stor matchhjälte blev Tetteh Komey som gjorde tre av målen. ”Väldigt skönt att få göra tre mål”, säger Tetteh Komey.

Målvakten Max Brändström Nyström gladdes inte över Tetteh Komeys målshow.

Fotboll2019-08-04 15:42

Piteå IF stod för en riktig urladdning i matchen mot Sandviks IK.

Redan efter sju minuter satte Tettey Komey 1–0 i ett flygande anfall på pass från Gustav Nordh.

Och efter 24 minuter utökade Komey Piteås ledning till 2–0.

Komey fullbordade sedan sitt hattrick just före paus då han blev helt fri med Sandviks-målvakten Max Brändström Nyström.

Där gjorde han inget misstag då han rundade och rullade in 3–0.

– Väldigt skönt att få göra tre mål, även fast det viktigaste är att laget vinner, säger Tetteh Komey.

Och visst vann Piteå efter urladdningen i den första halvleken.

Laget gick visserligen ned sig och Sandvik kunde reducera två gånger om i den andra halvleken genom Filip Brändström Nyström och Daniel Eriksson.

Segern var ändå aldrig i fara då Piteå vann med 4–2 i höstsäsongens andra match.

– En väldigt bra start på andra delen av säsongen, konstaterar Komey.

Fler glädjeämnen för Piteå var att förra årets lagkapten Pontus Sundqvist gjorde sin första match för säsongen.

– Det känns väldigt roligt att vara tillbaka på planen, säger han efter matchen.

Sundqvist gjorde 45 minuter – men trots det hann mittbacken presentera sig i målprotokollet.

Efter en hörna blev han kvar i straffområdet.

Det såg Gustav Rönnbäck Wallin när han passade snett inåt bakåt, och Sundqvist placerade in 3–0 efter 30:e minuter spelade.

– Det händer inte så ofta (skratt), säger han.