Eriksson om trängseln i Arcushallen: "Vi får så mycket stryk"

Vi hälsade på när Luleås tioåringar tränade i Arcushallen.
På planen trängdes drygt femtio unga fotbollsspelare.
– Vi måste kunna erbjuda bättre förhållanden, säger Jörgen Eriksson kritiskt.

Kommunträningen Arcushallen

Kommunträningen Arcushallen

Foto: Håkan Stridblom

Fotboll2024-11-11 21:26

Måndagens träning hade lockat drygt 50 stycken pojkar i tioårsåldern. Dessa hade tre ledare tillhands däribland rutinerade Jörgen Eriksson.

– Det blir ingen kvalité. Jag vill att de här unga killarna som är här ska få chansen att utvecklas, men jag gillar inte förutsättningarna som de får när man är nästan 60 stycken på en tredjedels fotbollsplan, säger Jörgen Eriksson, ungdomsledare.

Ute på den avstyckade planen så var det tydligt att pojkarna födda 2014 hade roligt, men enligt Eriksson så handlar den riktade kritiken om något annat.

– För dem räcker det med att få spela fotboll, men jag som ledare vill ju hjälpa dem i utvecklingen och det funkar inte nu, säger han och fortsätter:

– Jag tycker att killarna och tjejerna som väljer att träna fotboll på vintern förtjänar kvalité. Det ska uppmuntras, men det går inte att göra det bra på en så här liten plan med 60 barn som spelar.

Hur ska man lösa det här problemet?

– Det måste fram fler tider. Det är inte vi som äger hallarna utan Luleå Kommun – det är de som måste komma fram till hur problemet ska lösas tillsammans med Luleåalliansen. 

Vad är utmaningen för er ledare?

– Att se till att det är aktivitet hela tiden och sedan mycket spel, mycket spel och mycket spel. Jag med 200 års erfarenhet ska se till att allt fungerar rationellt.

Sedan lyfts jämförelsen mellan olika idrotter i Luleå och enligt Eriksson så är det ganska tydligt att det görs skillnad.

– Jag tycker absolut att det verkar som om att i kommunens ögon så är basket och ishockey viktigare än fotbollen. Visst jag kan ha förståelse för att man ser fotbollen som en sommaridrott, men det måste få kosta för att pojkarna och flickorna ska få hålla på med sin fotboll.

Jörgen Eriksson tycker att man har nått vägs ände och att det måste till en förändring.

– Nu räcker det – nu måste man visa fotbollen lite uppskattning för det förtjänar de här pojkarna och flickorna.

I jämförelse med andra idrotter så sticker fotbollen ut med sin numerär.

– Vi är den största numerära idrotten, men vi får så mycket stryk. Av alla idrottande ungdomar i Luleå så finns drygt 40 procent inom fotbollen och vi ska inte behöva ta stryk det förtjänar inte våra unga fotbollsspelare, säger Eriksson innan han avslutar: 

– Vi måste kunna erbjuda bättre förhållanden än så här.

undefined
Kommunträningen för pojkar födda 2014 lockade drygt femtio styycken under måndagen. de får bedriva sin träning på en tredjedel av en fotbollsplan.
undefined
Kommunträningen Arcushallen
undefined
Kommunträningen Arcushallen
undefined
Kommunträningen Arcushallen
undefined
Kommunträningen Arcushallen
undefined
Kommunträningen Arcushallen
undefined
Kommunträningen Arcushallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!