Hade anbud från elitettan – valde Lira BK

Jennifer Askebrand gör en nystart i sin fotbollskarriär. Den nya rollen i Lira BK innebär att hon nu startar sin tränarkarriär och det var just det som gjorde att hon valde moderklubben framför andra intresserade elitettanklubbar.

Jennifer Askebrand har tackat nej till både elitettanklubbar och lag från division 1. Hon väljer istället en nystart i moderklubben Lira BK.

Jennifer Askebrand har tackat nej till både elitettanklubbar och lag från division 1. Hon väljer istället en nystart i moderklubben Lira BK.

Foto: PELLE BÖRJESSON/BILDBYRÅN

Fotboll2020-01-28 10:56

Sporten kunde under måndagen avslöja att Lira BK har gjort klart med Jennifer Askebrand som närmast kommer från Assi som spelade i elitettan under förra säsongen.

22-årige Askebrand kommer fungera som spelande assisterande tränare i sin nya klubb.

– Lira tror verkligen på mig och det känns jättekul och jättebra med den här utmaningen, säger Jennifer Askebrand. 

Anledningen till att hon väljer en ny omstart i fotbollskarriären har med den nya rollen hon ska ha i Lira. Hon kommer fungera som spelande assisterande tränare i division 2-laget.

– Jag har känt att jag har tappat lite motivation och inte känt att det har varit så jättekul med fotboll. Men då kom Lira med det här erbjudandet där jag även fick en roll som assisterande tränare och det såg jag lite som en nytändning, säger Askebrand.

Hon fortsätter:

– Det gav mig motivation. Nu går jag tillbaka till moderklubben och jag känner att jag kan utvecklas på ett annat plan än bara som fotbollsspelare. Men också att hitta glädjen igen, säger Askebrand.

Och den glädjen får du genom att vara med och utbilda andra unga tjejer i Lira?

– Precis. Det blir en utmaning att göra något som jag aldrig har gjort tidigare och komma in i en helt ny roll.

Askebrand hade en lyckad säsong med Assi i elitettan förra säsongen där han spelade samtliga 26 matcher från start. Mittbacken noterades också får två mål. Den stabila säsongen ledde till att andra klubbar fick upp ögonen för henne.

 – Jag har haft kontakt med några andra klubbar både från elitettan och division 1 men det har hela tiden varit något som gjort att jag sagt nej, det har inte känts rätt helt enkelt, säger 22-åringen och tillägger:

– Ska man flytta för fotbollen så ska man vara motiverat till hundra procent.

I Lira kommer hon assistera huvudtränaren Ironia Condori som även hon är ny i klubben.

Att vända hem till moderklubben är så klart speciellt för Askebrand som lämnade Lira efter säsongen 2013. Karriären gick vidare till Notviken i division 1 under flera säsonger, en kort sejour i Gamla Upsala, innan hon gick vidare till Assi i elitettan. 

– Det känns kul att vara tillbaka. Lira har jättebra värderingar i klubben och har väldigt många unga spelare som man nu vill fostra själva och det känns jättekul att få vara med på det, säger Askebrand.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!