Häcken tappar mark i toppstriden: "Är tufft"

Häcken föll tungt i stormatchen borta mot Rosengård. Nu har Hisingslaget hela tio poäng upp till den serieledande Malmöklubben. –Klart att det är tufft, säger målvakten Jennifer Falk efter 0–2-förlusten.

Häckens målvakt Jennifer Falk släpper in 0–1-målet i bortamatchen mot Rosengård. Hisingslaget föll med 0–2 och är nu tio poäng efter serieledande Rosengård.

Fotboll2022-08-24 22:02

SM-guld för två år sedan och tvåa förra säsongen, men med nio matcher kvar att spela av damallsvenskan 2022 har Häcken tio poäng upp till serieledaren Rosengård.

– Det är klart att det är tufft, men vi får fokusera på att utvecklas som lag och hela tiden ta steg för att bli bättre. Det är allt vi kan göra, säger landslagsmålvakten Jennifer Falk efter 0–2-förlusten mot just Rosengård.

Falk har dock inte helt gett upp hoppet om SM-guld.

– Så länge det finns en chans, så finns det en chans, säger Falk.

Häcken, som tappat landslagsspelaren Johanna Rytting Kaneryd till Chelsea efter EM, hade bra form inför tungviktsmötet på Malmö IP. I omstarten blev det hela 6–0 hemma mot Kif Örebro, men nu var Rosengård klassen bättre. Häcken kom inte alls upp i sin normala nivå.

– Vi skapar inte tillräckligt bra målchanser för att få in bollen, säger lagkaptenen och landslagsspelaren Filippa Curmark.

Rosengårds Rebecca Knaak fick omarkerad nicka in ledningsmålet i den tionde minuten på hörna. I den 39:e minuten satte en djupledslöpande Olivia Schough 2–0 till hemmalaget i friläge.

– Lite enkla mål från vår sida att släppa in, säger Curmark.

Tabellfyran Häcken står på 32 poäng och har sju poäng upp till Kristianstad på tredjeplats, som därmed innehar den sista kvalplatsen till Champions League nästa säsong.

På söndag möts just Häcken och Kristianstad i nordöstra Skåne.