Piteås framgångsvår fortsätter – nu trea i tabellen

Piteå IF:s poängtåg i damallsvenskan tuffar vidare. Katrina Guillou var loket när nykomlingen Norrköping besegrades med 2–1 på hemmaplan. "Tror inte våra motståndare gillar att komma till LF Arena", log Guillou som gjorde båda Piteås mål.

Katrina Guillou gjorde båda målen när Piteå besegrade Norrköping med 2-1 på LF Arena.

Katrina Guillou gjorde båda målen när Piteå besegrade Norrköping med 2-1 på LF Arena.

Foto: Jens Ökvist/Frilans

Fotboll2023-05-04 21:46

Efter en lite trevande inledning mot Uppsala senast ville Piteå bygga vidare på den betydligt bättre andrahalvlek man gjorde då. 

Hemma mot Norrköping på torsdagskvällen – då för övrigt Faith Ikidi var tillbaka i startelvan – kom man ut klart piggare och skapade tidigt en målchans på hörna. Ásla Johannesen slog den och Olivia Holm nickade strax utanför vänstra stolpen. 

Piteå skulle dock inte behöva vänta länge på utdelningen. Efter tolv minuter satte man fart i en spelvändning. Anam Imo höll först på att tappa bollen en bit in på offensiv planhalva, men vann tillbaka den och slog sedan en genialisk djupledsboll fram till Katrina Guillou som fick friläget. Hon väntade i sin tur kyligt ut målvakten Sofia Hjern och rullade in 1–0. 

– Jag såg att de hade en stor lucka i sin backlinje och Anam slog en perfekt passning upp genom mitten. Deras målvakt rusade ut, men jag fick en bra touch och kunde gå runt henne och lägga in den, sa Guillou. 

undefined
Anam Imo gjorde en strålande passning till Piteås 1-0-mål i första halvlek.

Norrköping kvitterade efter 20 minuter när Dilja Ýr Zomers hittade luckan bakom Samantha Leshnak Murphy i PIF-målet. Men Piteå skulle alltjämt få sista ordet i första halvlek. 

I slutsekunderna innan paus slog Hanna Andersson en lång boll mot gästernas backlinje, varpå Katrina Guillou nådde fram till den först och kunde sätta sitt andra mål för kvällen. 

– En annan bra boll mot deras backlinje som jag tror ställde dem. Lyckligtvis var jag tillräckligt snabb för att få foten på den innan deras försvarare. Och sen var det samma sak igen: Jag såg att deras målvakt kom ut, så försökte bara hålla mig lugn och rulla in bollen.  

Andra halvleken var inte lika mycket att orda om. Den blev mest ett ställningskrig utan klara målchanser. Hur som helst hade Piteå bra kontroll och kunde hålla undan och vinna med 2–1. 

– Jag tror inte våra motståndare gillar att komma till LF Arena. Vi hade en gameplan och den höll vi oss till i både första och andra halvleken. Jag är glad att vi tog ytterligare tre viktiga poäng, sa Katrina Guillou. 

undefined
Stor glädje i Piteå. Laget är fortsatt obesegrat i damallsvenskan den här säsongen.

Efter sex omgångar är Piteå fortsatt obesegrat i damallsvenskan. Fyra segrar och två kryss ger 14 poäng och en tredjeplats i tabellen. 

Guillou igen: 

– Det är bra, men vi måste fortsätta ha fokus framåt, för varje match kommer bli lika svår som den förra. Vi tar ingenting för givet. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!