Granqvist vägrar ge upp – tror på EM-slutspel

Trots ljumskproblem, trots lite speltid, trots Helsingborgs degradering till superettan ... Andreas Granqvist fortsätter ändå att tro på spel i EM.
–Om ljumsken håller har jag alla möjligheter att slå mig in i truppen, säger han.

Andreas Granqvist under landslagets träning på Friends arena.

Andreas Granqvist under landslagets träning på Friends arena.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Fotboll2021-03-23 16:59

Victor Nilsson Lindelöf är given och vid sidan om mittbacken pratas det mest om Marcus Danielson.

Sedan finns Pontus Jansson, Filip Helander och Carl Starfelt som väntar på att få chansen att få slå sig in i landslagets mittlås till sommarens EM-slutspel.

Särskilt mycket surr om Andreas Granqvist, landslagskaptenen, finns inte.

Anledningarna är många; en ljumske som har krånglat en längre tid, lite speltid och dessutom tillhör han en klubb som numera hör hemma i superettan.

Vägrar ge upp

35-åringen har dock inte gett upp hoppet.

Mittbacken tror att han kan spela till sig en plats i förbundskapten Janne Anderssons EM-trupp som presenteras den 18 maj.

– Det är klart att jag tror på det, annars hade jag inte varit här eller gett det chansen hela försäsongen, säger han.

– Jag har stor tro på att om ljumsken håller så har jag alla möjligheter att slå mig in i truppen och vara med och konkurrera på lika villkor. Det är min ambition men jag är inte där i dagsläget.

Med mer hård träning, flera matcher och landslagssamlingen hoppas Andreas Granqvist att han till slut når dit och får avsluta landslagskarriären med ytterligare ett mästerskap.

Tuff tid

Men något spel i VM-kvalmatcherna mot Georgien, Kosovo eller i träningsmatcher mot Estland blir det inte.

– Vi är ganska överens om att det inte är aktuell med speltid den här första samlingen, utan mer att komma in i det, få känna på tempot och vara med här, säger han.

– I dag var det ett ganska tufft pass och det kändes bra, det kändes som att jag kunde tävla på lika villkor där ute. Det ger bra självförtroende när det har varit en frustrerande period under ett och ett halvt år, nästan två år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!