Fotbollsmatch urartade – polisen fick rycka in

Plötsligt spårade det ur mellan de två lagen som spelade fotboll i Eddahallen. Det slutade med slagsmål mellan flera spelare – och flera av dessa blev skadade.

Foto: Andreas Hillergren / TT

Fotboll2017-04-14 22:06

Detta är en text från Norran.se!

Polisen i Skellefteå blev vid 16-tiden på långfredagen kallad till Eddahallen i Skellefteå efter en anmälan om att det uppstått bråk mellan två fotbollslag som spelade en inomhusmatch.

– Av olika anledningar så hade flera spelare i de två lagen hamnat i luven med varandra. Det slutade med att det uppstod slagsmål mellan flera personer på planen, berättar Mats Bruhn, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Umeå.

När polisen kom till Eddahallen var det en väldigt upprörd stämning mellan flera personer, många var uppretade och argsinta, enligt Mats Bruhn.

– Patrullen fick en tuff uppgift att skapa kontroll på platsen. Inga tillhyggen ska ha använts under slagsmålet, det handlar om att man främst utdelat slag mot varandra. Det kan finnas upp mot nio olika målsäganden efter slagsmålet.

Ingen blev frihetsberövad

– En person blödde efter bråket och det finns åtminstone tre som är lindrigt skadade, tillägger Mats Bruhn.

Flera anmälningar om misshandel har nu upprättats, men ingen person blev frihetsberövad av polisen efter slagsmålet. Även åskådare ska ha deltagit i bråket.

Från Västerbottens Fotbollförbund påpekas att man inte hade gett tillstånd till matcherna som spelades i Eddahallen på långfredagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!