Fick byta plan – efter ösregn och lera: "Blev mer vattenpolo"

Regnet i Göteborg har gjort några av Gothia Cups planer ospelbara. Sunderby/Gammelstads P14-lag fick byta leran mot konstgräs och har nu bra chans på A-slutspel.

Det blev en blöt start på Gothia Cup för Sunderby/Gammelstad.

Det blev en blöt start på Gothia Cup för Sunderby/Gammelstad.

Foto: Privat

Fotboll2024-07-16 19:53

Det har under de inledande dagarna av Gothia Cup riktats kritik mot några av naturgräsplanerna. Där vissa har varit så dåliga att ledare tyckt att mattorna varit ospelbara och ville få sina matcher flyttade.

Hur blött det kunde bli fick Luleålaget erfara.

– I går (läs måndag) var det extremt på några planer. Två av planerna var helt sjukt vattentyngda. Regnet från förra veckan hade inte hunnit sjunka undan och det regnade mer under dagen, säger tränare Petter Pettersson och fortsätter.

– Men en minnesvärd match. Det blev mer vattenpolo, men jag tror grabbarna kommer minnas den matchen för evigt. Bollen stannade hela tiden. Men de måste väl spela matcherna för att det inte ska bli kaos i schemat.

Det blev också förlust på den vattensjuka planen mot Västerås med 0–2. Under tisdagen fick man dock flytta till en konstgräsplan i närheten och där kunde Luleålaget besegra norska Lilleström med 3–1.

– En jättebra insats. Vi hade väl ytterligare tre, fyra fina lägen att göra mål. Vi fick lite beröm av motståndarna för fint spel också.

Under onsdagen avslutas gruppspelet mot Visby BOIS. En helt avgörande match för vilket av lagen som ska ta den andra platsen från gruppen i A-slutspelet.

– Tyvärr har de ett mål bättre målskillnad och kan gå vidare på oavgjort. Vi har chans att vinna och såg de spela mot laget vi mötte i måndags. De känns inte så mycket bättre än lagen vi möter i vår serie i Luleå. Det ska bli kul.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!