Efter skadefyllda våren – Cunningham sköt Piteå till final

Missade mängder av målchanser, men till slut kom utdelningen för Piteåspelaren Karl Cunningham. Däremot fick Piteå se anfallsstjärnan kliva av skadad.

Finaljubel. Piteå kunde jubla lite extra efter segern mot Boden. Nu väntar final för Piteå och motståndare där blir antingen Kiruna FF eller IFK Luleå.

Finaljubel. Piteå kunde jubla lite extra efter segern mot Boden. Nu väntar final för Piteå och motståndare där blir antingen Kiruna FF eller IFK Luleå.

Foto: Petra Älvstrand

Fotboll2016-08-09 21:45

Det var division 1-laget Piteå som tog kommandot i semifinalen av Stora Coop Norrbotten Cup på bortaplan mot Boden, som till vardags håller till i serien under.

Chanser saknades inte heller för gästerna. Henrik Millbert prickade ramen och Karl Cunningham likaså. Cunningham som dragits med skadebesvär under våren.

– Jag känner mig helt fit nu och förhoppningsvis hjälper den här matchen mig att bli helt redo för Brommapojkarna, säger Cunningham.

Utdelningen skulle också komma för Pif.

Det var på en Piteåhörna som bollen hittade James Burgin som via Bodenspelare lyckades valla in 1–0.

Kort därpå skulle Piteå däremot åka på en kalldusch. Inte i form av ett Bodenmål, men däremot blev lagets anfallsvapen Tetteh Komey liggande i straffområdet med smärtor och tvingades i samma veva kliva av planen.

– Det var på träningen innan som jag laddade för avslut och missade bollen så att det slet till i knäet. Det gick över sedan så jag bestämde mig för att spela, men i matchen hände det igen. Jag tror inte det är så allvarligt, men det är många matcher kvar så vi tog det säkra före det osäkra, säger Tetteh Komey.

Boden saknade trots allt inte chanser i matchen och hade i första halvleken ett kanonläge genom Oscar Stjernquist. Hemmaspelaren fick bollen perfekt mot pannan helt omarkerad framför mål, men nicken från Stjernquist blev inte vad han hoppats på.

– Jag vet inte vad jag gjorde. Jag har två lägen som jag garanterat ska sätta. Jag tycker inte vi spelar bra idag och det är tungt mentalt nu att ha två torskar. Samtidigt måste jag ge en eloge till Piteå. Jag tycker de spelar ruggigt bra, säger Oscar Stjernquist.

Den andra halvleken bjöd på ett par tidiga Bodenchanser innan Karl Cunningham äntligen skulle få sin utdelning i matchen.

– Jag hade ett gäng lägen innan som jag borde gjort mål på, men det var skönt att det kom till slut, säger Cunningham.

Målskytten var däremot inte klar där utan passade även på att fastställa slutresultatet 3–0 med sitt andra mål för kvällen.

– Ibland är det bra när man inte hinner tänka så mycket utan bara sätter dit den, säger Karl Cunningham.

För Piteå IF väntar nu vinnaren mellan IFK Luleå och Kiruna FF i finalen av Stora Coop Norrbotten Cup.

0–3

!Kunningham. Piteåspelaren var ett ständigt hot framåt och med vassare avslut hade det kunnat bli ett gäng kassar i matchen.

?Skadeläget. Piteå har varit skadedrabbat och även om det inte såg så allvarligt ut med Tetteh Komey så är det ingen spelare Pif vill ha på frånvarolistan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!