Sen kvittering gav IFK Luleå hopp: Då avgjorde Sylvia

När Ahmad Gero kvitterade med tio minuter kvar att spela fanns det hopp om poäng för IFK Luleå i bortamatchen mot Sylvia. Men efter ett sent avgörande från hemmalaget blev det förlust och nu är IFK Luleå tillbaka under nedflyttningsstrecket.

IFK Luleå ligger nu under nedflyttningsstrecket med fyra omgångar kvar. Martin Oskarsson är väl medveten om allvaret i situationen.

Fotboll2021-10-24 18:47

Det var inte mycket som gick IFK Luleås väg under söndagen. Sent insläppt mål vilket innebar förlust. Dessutom vann bottenkonkurrenterna Hammarby TFF och Täby sina respektive matcher och nu är läget prekärt för kamratföreningen som med fyra omgångar kvar att spela ligger på nedflyttningsplats.

Första halvleken blev mållös och chansfattig där IFK Luleå ägnade sig åt försvarsspel på egen planhalva och de gjorde det med bravur men fick slita långa stunder utan boll.

– Det är ingen superprestation från oss, speciellt inte första halvlek där de dominerar och vi blir låga i vårt spel, säger Martin Oskarsson.

I andra halvleken öppnade matchen upp sig direkt där hemmalaget var ytterst nära att ta ledningen tre gånger om. Men Tomas Adell höll tätt genom först en fotparad, sedan med hjälp av stolpen och sedan av en räddning på mållinjen av Axel Olsson.

Med 20 minuter kvar kom Sylvias ledningsmål där Jonatan Gren kunde bredsida in bollen från nära håll efter ett inspel från högerkanten.

IFK Luleå reste sig dock och tio minuter kvar att spela kom kvitteringen. Inbytte David Majek bröstade ner ett inlägg och anfallskollegan Ahmad Gero kunde dundra in 1–1 med vänsterfoten på uppstuds från straffområdeslinjen.

– Vi gör en uppryckning i den andra halvleken och när vi får kvitteringen så fortsätter vi gå för ett segermål, tyvärr så kostade det, säger Oskarsson.

För glädjen blev kortvarig för Luleålaget. Med fem minuter kvar kunde hemmalaget avgöra fram till 2–1 efter en snabb omställning.

– Man kan diskutera om vi kanske skulle slagit vakt om poängen, men samtidigt var vi inne i en bra period. Men en poäng hade varit värt mycket och det är trist att det blev som det blev, säger Oskarsson.

Men jobbigt att släppa in målet på en kontring?

– Ja, vi gick för seger och riskerade uppenbarligen mer än vad vi kanske vi borde ha gjort, Jag tycker att vi gick lite för hårt även efter kvitteringen, säger Martin Oskarsson.

Piteå föll i hemmamatchen mot Karlstad med 1–2. Anfallaren Pashang Abdulla gjorde sitt 18:e mål för säsongen när han kvitterade gästerna ledning i den första halvleken. Dock kunde gästerna avgöra i den andra halvleken.