Efter jättekrossen – Alvik stormar mot nytt kontrakt

Alvik körde över Norsjö i viktiga bottenmötet. Trots att det var mållöst efter 45 minuter – vann Luleålaget med klara 6–0.

På 45 minuter gjorde Alvik sex mål på Norsjö.

På 45 minuter gjorde Alvik sex mål på Norsjö.

Foto: Pär Bäckström

Fotboll2021-10-10 16:36

Robertsfors förlust mot Lira under lördagen, gav Alvik drömläge att ta ett jättekliv mot förnyat kontrakt i division 3. Seger skulle på förhand inneburit sju poäng ner till strecket.

Efter en mållös första halvlek – blev det total islossning i den andra. Direkt efter halvtid slog Victor Hugosson till. Sedan fortsatte Alviks målkalas.

– Det började lite onödigt spännande i första. De backar hem och vi för spelet ganska mycket, även om de har några farliga kontringar. Sen lyckas vi göra ett mål direkt i andra och då känns det som att luften går ur dem, säger Alexander Burman.

Först gjorde Victor Hugosson sitt andra mål för eftermiddagen. Därefter såg John Samuelsson och Rasmus Nilsson till att det stod 4–0 med en kvart kvar att spela.

Slutresultatet fastställde Zebastian Selberg Bergenstråle med dubbla fullträffar.

– Nu möter vi Robertsfors. De har tre matcher kvar och sju poäng upp, så det är inte helt klart ännu. 

Men en stark säsong som nykomlingar?

– Absolut. Vi har haft lite problem med skador under säsongen. Men nu är så gott som alla tillbaka, så vi har en vass trupp i de här sista matcherna.

Kiruna FF är redan klara för division 2 och lagets segertåg fortsätter. 6–1 på bortaplan mot Älvsbyn innebar 17:e raka segern. Stor organisatör blev Gibson Bardsley med två mål och en assist. Även Luleålagen vann – Lira med 3–1 över Robertsfors och Luleå SK med 5–1 över Skogså.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!