Dagen efter premiärsmällen: "Svårt att släppa"

IFK Luleås återkomst i ettan blev inte vad laget hoppades på. Dagen efter premiärsmällen mot Sylvia rannsakar IFK Luleås tränare sig själv och försöker blicka framåt.

IFK Luleås tränare Tomas Eriksson har en del att fundera på till onsdagens hemmpremiär mot Vasalund.

IFK Luleås tränare Tomas Eriksson har en del att fundera på till onsdagens hemmpremiär mot Vasalund.

Foto: PETER HOLGERSSON

Fotboll2020-06-15 16:43

IFK Luleå hade spelat upp sig och när anfallaren Patrik Pettersen skallade in kvitteringen 1–1 via ribban i matchminut 41 fanns det hopp om poäng i seriepremiären. Men sedan hände det som inte får hända.

Sylvia kunde på ett alldeles för enkelt sätt återta ledningen bara minuterna efter IFK Luleås kvitterting och minuten före domaren blåste för halvtidspaus.

undefined
Patrik Pettersen blev IFK Luleås enda målskytt i förlustmatchen mot Sylvia.l

I stället för att sätta sig i omklädningsrummet stärkta av kvitteringen gick Luleålaget in i paus med ett mentalt jobbigt insläppt mål på näthinnan.

– Vi fick in det psykologiskt viktiga kvitteringsmålet och kunde bara hållit det till paus så hade det blivit en annan match, säger IFK Luleås tränare Tomas Eriksson efter att han landat på Luleå Airport tillsammans med övriga i laget under måndag eftermiddag.

Det var inte så att Sylvia behövde göra ett superanfall för att göra sitt ledningsmål. IFK Luleå tappade boll högt upp i planen och hemmalaget gick för en omställning. Dock var det ingen snabb omställning men trots det hann inte IFK Luleås innermittfält ner på rätt sida och kunde bli överspelade.

När sedan bollen gick ut mot högeryttern, och sedermera målskytten Abdul Aziz, låg IFK Luleås vänsterback Jakob Johansson-Inga för centralt och Aziz kunde vandra in i straffområdet ostört och fri med Gustav Stålnacke sätta dit bollen. 

Det kändes billigt?

– Precis, det kändes billigt och det kom snabbt. Vi var inte på tå och var inte nog snabbt på plats och "Jacke" (Jakob Johansson-Inga) hamnade lite för långt in, han skulle legat närmare yttern där, säger Tomas Eriksson.

Flera gånger under matchen kunde Sylvia ta sig fram på IFK Luleås vänsterkant där positionsspelet i försvaret inte fungerade klockrent.

– Det finns saker att jobba på absolut, säger Tomas Eriksson.

undefined
Patrick Kpozo var ett ständigt orosmoment på sin vänsterkant i söndagens seriepremiär.

När sedan hemmalaget enkelt kunde göra 3–1 i inledningen av den andra halvleken efter en fast situation så var matchen över.

– Jag har lite svårt att släppa förlusten faktiskt. Det kändes inte som att Sylvia var så pass bra att matchen skulle sluta 4–1. Det känns onödigt, säger Tomas Eriksson och fortsätter:

– Men vi måste släppa det, det är ny match på onsdag och vi kan inte älta det här. Det är bara hoppas att vi tagit lärdom av det här till onsdagen hemmamatch mot Vasalund, troligen är de ett ännu bättre lag än Sylvia, säger Tomas Eriksson.   

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!