Då spelas IFK Luleås match: "Det är planen"

IFK Luleå skulle ha spelat mot Vasalund under söndagen, men stoppades av tekniska problem med ett flygplan. Nu ska matchen spelas i dag (måndag) klockan 17.30, "Det är planen", säger Kalén.

Daniel Kalén förklarar att matchen mot Vasalund spelas 17.30 på måndagen.

Daniel Kalén förklarar att matchen mot Vasalund spelas 17.30 på måndagen.

Foto: Pär Bäckström / Frilans

Fotboll2020-10-12 07:45

IFK Luleå skulle ha åkt med på ett plan till Stockholm 9.30 på söndagen för att möta Vasalund klockan 15. Men det blev strul på flygplatsen i Luleå.

Planet som IFK Luleå skulle flyga med var kraftigt försenat på grund av ett tekniskt fel. Planet hade på vägen upp till Luleå fått in fåglar i motorerna.

– Det stämmer och teknikern som skulle ta hand om det där fanns i Stockholm, säger IFK Luleås sportchef Daniel Kalén.

Inte nog med att planet stod still och behövde repareras, även ett annat problem uppstod som försvårade för teknikern att som skulle kolla på planet, att ta sig till Luleå.

– Det här har sammanfallit med ett elfel här på flygplatsen så inga plan kan landa här just nu. Så teknikern måste landa i Umeå och bila till Luleå, sa tränare Tomas Eriksson under söndagen till Sporten. 

Klubbarna och förbundet var överens om den nya speltiden. Det lilla frågetecknet som finns är flygbokningar. IFK Luleå har bokat biljetter på ett flyg till Stockholm på måndagsmorgonen, men klubben får inte platserna på flyget bekräftade förrän samma morgon.

– Vi utgår i från att vi flyger klockan 13 i dag och vi spelar 17.30, säger IFK Luleås sportchef Daniel Kalén.

Uppdaterad, 09.00:

Daniel Kalén meddelar att flygbokningen är bekräftad. Matchen blir alltså av i dag.

Matchens direktsänds på kuriren.nu och nsd.se.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!