Besvikelse efter andra raka förlusten: "Förjävligt"

IFK Luleås svängiga säsong fortsätter. Efter en sex matcher lång segersvit är laget nu istället uppe i två raka förluster efter 0–3 mot Täby.

Patrik Pettersen deppar efter IFK Luleås förlust borta mot Täby. En match som var relativt jämn spelmässigt men som slutade med en resultatmässigt klar seger för hemmalaget Täby.

Patrik Pettersen deppar efter IFK Luleås förlust borta mot Täby. En match som var relativt jämn spelmässigt men som slutade med en resultatmässigt klar seger för hemmalaget Täby.

Foto: Pär Bäckström / Frilans

Fotboll2020-08-23 17:42

Efter att ha inlett säsongen med fem raka förluster vände laget på steken rejält och tog sex raka segrar. Nu har säsongen tagit en ny vändning och efter mötena med IFK Haningen (0–1) och nu Täby är laget uppe i två raka förluster 

Efter 26 minuters spel tog Täby ledningen genom Alfred Sigemo. Han tog sig fram längs högerkanten, vann ett motlägg mot Patrick Kpozo innan han spelade bollen snett inåt bakåt till Ilyas Amiri som satte dit 1–0 vid den första stolpen.

Kpozo hade bland annat ett bra läge i inledningen av matchen i samband med en hörna. Skottet studsade dock på en motspelare innan Täbys målvakt lyckades fånga bollen.

I den andra halvleken gjorde Täby ytterligare två mål och vann med 3–0.

– Jag är besviken, speciellt på hur vi inleder matchen. Vi visste att det skulle bli en kampmatch på den här gräsplanen. Tyvärr var vi inte där idag och tog den kampen. Det är jag riktigt besviken över. Första målet visar ungefär vart vi är idag, vi förlorar två motlägg innan de får slå in bollen, säger tränaren Tomas Eriksson och fortsätter:

– Klart att det är ett misslyckande för hela laget och ledarstaben att vi inte var mer redo för den här matchen. Det var förjävligt faktiskt.

IFK Luleå fick klara sig utan avstängde Yassine Assam och skadade William Olausson och Mamadou Kouyaté. Däremot gjorde målvakten Tomas Adell sin första start i Ettan den här säsongen efter att ha återhämtat sig från sin handskada.

Matchfakta

Täby - IFK Luleå 3–0 (1–0)

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!