Bestraffades efter studentfesten – nu klar för rivalen

Karl Åberg lämnar IFK Luleå. Nu är anfallaren överens med Bodens BK. "Jag tycker inte att jag fick en ärlig chans i IFK", säger måltjuven som nu talar ut om studentveckan som ödelade delar av hans säsong.

Karl Åberg är klar för Bodens BK.

Karl Åberg är klar för Bodens BK.

Foto: Pär Bäckström / Frilans

Fotboll2020-12-07 14:42

Åberg tog inte någon plats i ettan med IFK Luleå. Därför tar han ett steg tillbaka för att få mer speltid – och har skrivit på för rivalen Bodens BK.

– Notas har också varit efter mig, men det känns som att BBK passar bättre för mig, säger Åberg och fortsätter:

– De har en jäkligt bra stomme och ett lag som har ambitioner att gå upp till ettan och etablera sig där. De har en spelstil som jag tror passar mig väldigt bra också. Och jag känner att det är kul att få testa en ny miljö, eftersom jag inte fick spela så mycket i år. 

Men 2020 har Åberg inte startat en enda match.

– Vissa matcher såg det ut som att jag skulle få spela, men då kom det in en Siriuskille dagen innan match och fick starta direkt. Jag känner att jag aldrig fick en ärlig chans.

Anfallaren startade sju matcher och hoppade in tolv gånger när IFK Luleå spelade i division 2 2019. Då gjorde Karl Åberg nio mål.

– Det är därför jag tycker att det här har blivit orättvist. Jag hade bevisat mig 2019, men fick ändå ingen ärlig chans 2020. Det har varit frustrerande.

undefined
Karl Åberg är klar för Bodens BK.

Det finns även en historia som har utspelat sig bakom kulisserna i början av säsongen, något som han misstänker har hängt med i bedömningen om honom som spelare i år. Det är att Karl Åberg valde att gå på studentfester när säsongen skulle börja.

– Jag tror att det är en av orsakerna också. Studentveckan är en sak som bara händer en gång i livet och jag ville hitta en kompromiss mellan studenten och fotbollen. Men jag fick en bestraffning för det och fick kliva ner och träna med u19-laget.

– Det var dålig tajming, så det var nog inte helt rätt gjort av mig. Men jag tror att det ligger något i det där som har hängt med hela säsongen. På försäsongen fick jag ändå spela mycket och konkurrerade om en startplats. Efter det där försökte jag komma igång ändå och träna mig ifatt de andra. Men det var som att jag inte fick chansen efter det.

Nu hoppas Karl Åberg på en nystart och mer speltid i Boden, även om det kan bli tuff konkurrens i anfallet där också.

– Jag har snackat mycket med Christian Samuelsson och det låter jäkligt intressant. Det verkar vara en bra tränare också, som är bra på att snacka med sina spelare, säger Karl Åberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!