Beskedet efter strulet: Då ska IFK Luleås match spelas

Flygstrulet gjorde att IFK Luleås bortamatch mot Vasalund inte kunde spelas under söndagen. Nu finns en ny speldag: Måndag klockan 17.30.

IFK Luleå är strandade på Luleå Airport.

IFK Luleå är strandade på Luleå Airport.

Foto: Petra Älvstrand/Montage

Fotboll2020-10-11 12:07

IFK Luleå skulle ha åkt med på ett plan till Stockholm 9.30 på söndagen för att möta Vasalund klockan 15. Men som Sporten tidigare har berättat blev det strul på flygplatsen i Luleå.

Planet var kraftigt försenat på grund av ett tekniskt fel.

– Planet har fått fåglar i motorn när det var på väg till Luleå, säger IFK Luleå-tränaren Tomas Eriksson.

Inte nog med att planet stod still och behövde repareras, även ett annat problem uppstod som försvårade för teknikern att som skulle kolla på planet, att ta sig till Luleå.

– Det här har sammanfallit med ett elfel här på flygplatsen så inga plan kan landa här just nu. Så teknikern måste landa i Umeå och bila till Luleå, sa  Eriksson tidigare till Sporten. 

När Sporten pratar med Tomas Eriksson vid 13.30-tiden har han ett besked: det blir ingen match för IFK Luleå under söndagen.

– Vi har tagit beslutet att det blir för tajt och osäkert när vi kommer fram och när vi kommer hem. Vi jobbar på en ny speldag, säger Eriksson och fortsätter:

– Det är sånt vi inte kan påverka. Det är bara att gilla läget och titta framåt.

50 minuter senare har Tomas Eriksson ett nytt besked. 

– Till 98 procent blir det klockan 17.30 i morgon (måndag), säger tränaren Tomas Eriksson. 

Det lilla frågetecknet som finns är flygbokningar. IFK Luleå har bokat biljetter på ett flyg till Stockholm på måndagsmorgonen, men klubben får inte platserna på flyget bekräftade förrän samma morgon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!