Bergnäset bygger för framtiden: "Anläggningen måste hänga med"

Bergnäsets AIK fortsätter att utveckla miljön kring och på JIAB-vallen. Just nu byggs det två nya läktare. "Vi har en treårsplan som vi följer", säger fotbollsordföranden Hardy Brännström.

Hardy Brännström, Elina Paasovaara och Jens Lundqvist vid de nya läktarsektionerna som just nu byggs upp för framtiden.

Hardy Brännström, Elina Paasovaara och Jens Lundqvist vid de nya läktarsektionerna som just nu byggs upp för framtiden.

Foto: Ludvig Wästfelt

Fotboll2024-07-03 06:00

Det har knappast undgått någon det som hänt på JIAB-vallen och i de närmaste omgivningarna de senaste åren. Det som en gång var en vision har alltmer blivit till en reell verklighet. Området kring Trolltjärn har förvandlats från en traditionell badplats till ett multiområde där det i dag finns både aktivitets- och rekreationsytor för alla och envar – ung som äldre. 

– Trolltjärn är lite av motorn i närsamhället och vi har fått med oss en otrolig kraft av ideella. Vi försöker locka andra grupper till området med att erbjuda andra typer av aktiviteter. Exempelvis så väcker vår närmast unika multigolf intresse i hela Luleå, det kommer hit nyfikna från alla stadsdelar. Vi har också jobbat med att inkludera exempelvis skolan i utvecklingen, konstaterar föreningsordförande Jens Lundqvist och berättar att elevråden fick komma med önskemål om vad de ville se och göra i området. 

– Vi har inte kunnat uppfylla allt men vi tror på den här typen av delaktighet. Det ger ringar på vattnet, vi har, exempelvis, inte haft någon skadegörelse alls. Det var vissa som trodde det skulle bli tvär om. Det känns självklart jättebra.

Som sagt. Utvecklingen fortsätter. Just nu byggs två nya läktarsektioner vid konstgräsplanen. Kortsiktigt för att möta behovet när Piteås damer möter Häcken på JIAB-vallen senare i sommar. Långsiktigt för fotbollens framtida behov.

undefined
Hardy Brännström, Elina Paasovaara och Jens Lundqvist vid de nya läktarsektionerna som just nu byggs upp för framtiden.
undefined
Jens Lundqvist, Hardy Brännström och Elina Paasovaara ser framtiden för Bergnäsets AIK an med stor tillförsikt.
undefined
Jens Lundqvist, ordförande i Bergnäsets AIK.
undefined
Hardy Brännström, ordförande i BAIK:s fotbollssektion.

– Vi vill högre upp i seriesystemet och då måste vi har en anläggning som håller måttet på alla sätt och vis. Vi kommer att bygga ut omklädningsrummen i nästa steg och vi kommer att ordna bättre faciliteter för kioskbesökare och fikasugna. Anläggningen måste hänga med, det är av största vikt, säger Hardy Brännström som också vill peka på den historiska bilden av Bergnäsets AIK som förening.

– Det är lätt att fastna i fotbollen men det finns SM- och VM-guldmedaljörer som, exempelvis, Sven-Åke Lundbäck som tävlat för oss, vi har stans enda idrotts-fritids med 38 barn, vi har en motionsgrupp på mellan 200 och 250 personer som växer, och som skulle kunna vara en egen sektion, vi har fotboll i skolan för årskurs sju till nio och vi har "rörelseskoj" för barn mellan ett och fem år. 

– Dessutom ser jag att spontanidrottandet har ökar jättemycket, det är barn här varje morgon och sen kväll. Det finns mycket framtid här, säger Elina Paasovaara, ny verksamhetsutvecklare sedan tre veckor tillbaka.    

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!