Bayern München vinner tyska supercupen

Två snabba mål på varsin sida om halvtidsvilan räckte för Bayern München i finalen av tyska Supercupen. Borussia Dortmund fick inte ordning på superstjärnan Robert Lewandowski och Bayern vann med 3–1.

Robert Lewandowski (mitten) var inblandad i allt i 3–1-segern.

Fotboll2021-08-17 22:32

Det var en fart- och chansfylld final med ett lätt övertag till regerande tyska mästarlaget Bayern München.

Den första halvleken såg länge ut att sluta mållös när Robert Lewandowski tog tag i saken. Lagkamraten Serge Gnabry fick bollen till vänster om offensivt straffområde och lyfte in den centralt där en ostoppbar Lewandowski kom framstormande och stångade in 1–0 i matchminut 41.

Kort efter halvtidsvilan, precis innan klockan slår över till 49 minuter, klackar just Lewandowski vidare ett inlägg och ger Thomas Müller öppet mål och 2–0 var ett faktum.

Dortmund skulle svara, först genom Erling Braut Haaland, men målet dömdes bort för offside. I minut 64 skickade dock Dortmundkaptenen Marco Reus in reduceringen snyggt.

Men det skulle inte räcka.

Robert Lewandowski, kvällens klart mest lysande stjärna, fastställde slutresultatet tio minuter senare när han gjorde 3–1.