Bara ett mirakel kan rädda Bodens BK

Boden tog de viktiga tre poängen, men lyckades inte närma sig Gefle i målskillnad. Nu krävs ett mirakel om kontraktet ska räddas på lördag.

Det blev förvisso seger för Bodens BK, men läget inför sista omgången är väldigt tufft. det krävs ett smärre mirakel för att kommande lördag inte ska innebära degradering.

Det blev förvisso seger för Bodens BK, men läget inför sista omgången är väldigt tufft. det krävs ett smärre mirakel för att kommande lördag inte ska innebära degradering.

Foto: Petra Älvstrand/arkiv

Fotboll2019-10-27 17:55

Trots en enormt stark avslutning på serien talar allt för att Boden åker ur division ett norra. 

Man tog visserligen tre poäng borta mot Rynninge, men vad hjälpte det när Gefle IF, BBK:s enda kvarvarande halmstrå eftersom Sollentuna vann i lördags, vann sin hemmamatch mot Karlslund och också plockade tre pinnar.

Det betyder att Gefle IF är tre poäng före Boden inför sista omgången av serien som spelas på lördag. Men framförallt har gästrikarna nio måls bättre målskillnad än BBK – och det känns inte som att Boden kommer att plocka in.

Boden hade massvis med målchanser inför 97 tappra själar på Pettersbergs IP i Örebro. Båda lagen jagade Gefle och satsade framåt, inte minst i andra halvlek, vilket gav läge på läge.

Boden tog ledningen redan i den 12:e matchminuten när Willie Clemons nickade in sin egna retur efter ett vasst inlägg från vänsterkanten av Jesus Ibarra.

Rynninge kvitterade till 1–1 i den andra halvleken, även det på nick.

Då öppnade sig matchen rejält. Det var målchans på målchans, inte minst för Boden som nog vaskade fram över tio högkaratiga lägen. Man brände frilägen, nickade i stolpen och missade målet med centimetersmarginaler.

Till sist kom målet efter en lite rörig situation i straffområdet där inhopparen Sylvester Simba till sist tryckte in 2–1.

Det blev också slutresultatet.

Tränaren Tomas Eriksson grämer sig över alla missade lägen i matchen.

— Vi hade hoppats att vi skulle vinna med ett par bollar idag och vi hade ju verkligen lägen. Det är helt sjukt att vi inte gör fler mål, säger han och fortsätter:

— Vi är lite nonchiga och ofokuserade i avgörande lägen. Det är direkt dåligt att vi inte gör fler mål.

Trots att allt talar för att Boden åker ur serien vägrar Tomas Eriksson att ge upp.

— Det är hoppet vi måste leva på, men då måste vi göra det bättre idag. Vi kommer självklart att göra ett försök. Men dagens match är jag inte nöjd med. Vi vinner, men det är klart att det är tungt nu just nu.

— Jag tänker inte säga att vi är ute för det är vi inte. De kan ju förlora med några bollar och vi vinner med några bollar. Det är klart att det går, även om jag tror att Sylvia blir svårare att skapa så mycket lägen på, säger Tomas Eriksson.

För Bodens BK avslutas serien hemma mot Sylvia på lördag. Samtidigt möter Gefle IF Sollentuna på bortaplan.

Matchfakta

Rynninge IK - Bodens BK 1–2 (0–1)

Mål BBK: Willie Clemons, Sylvester Simba.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!