Assi klar för ny final

Moa Öhman blev snabbt tvåmålsskytt – då sköt sig Assi vidare till ännu en final av Coop Norrbotten Cup.

Moa Öhman hittade nätet två gånger i semfinalen mot Infjärden.

Moa Öhman hittade nätet två gånger i semfinalen mot Infjärden.

Foto: Pär Bäckström

Fotboll2016-05-25 22:43

Förra året fick Assi IF lyfta bucklan i Coop Norrbotten Cup efter finalseger mot Notviken på Tunavallen. I år kan det bli en ny cupseger för Kalixlaget. Det fastställdes när man under onsdagskvällen besegrade Infjärden utan större problem i semifinalen.

Det var Assi som tog kommandot i matchen, men utdelningen fick vänta i dryga halvtimmen. Då passade däremot Assis Moa Öhman på att hänga dit två baljor inom loppet av tio minuter.

– Vi hade lite svårt att få i gång det första minuterna, men sedan lossnade det, säger Moa Öhman och beskriver sina fullträffar så här:

– Första var ett inlägg som tar på Ronja (Johansson) och då slog jag in returen. Andra var ett inlägg från Josefine (Hansson) som jag bara lade in, säger Öhman.

När också Indira Ilic hittade nätet i den första halvleken var matchen mer eller mindre avgjord. Infjärden kom visserligen med en reducering tidigt i den andra halvleken genom Malin Holm, men det skulle inte hjälpa. Det blev till slut 5–1 till Assi efter två mål från Kelly Jenks och Kalixlaget är nu alltså klara för ännu en final i Coop Norrbotten Cup.

– I sådana här matcher får vi ju chansen att testa lite nya saker och många spelare får chansen att flytta upp. Det tycker jag vi gjorde bra, säger Moa Öhman.

I den andra semifinalen möts Alviks IK och det damallsvenska laget Piteå IF, som givetvis får klassas som stora favoriter till att bli Assis finalmotståndare.

– Nej, jag tänker inte så mycket om det. Vi ska bara gå in och göra det vi är bra på, säger Moa Öhman.

1–5

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!