Forwarden om sin galna formtopp

Denzel Andersson är inne i en galen formtopp. I november månads tre segermatcher har landslagsforwarden stått för poängskörden 34, 28 och 36 poäng vilket ger ett poängsnitt per match på 32,7.

BC Luleås Denzel Andersson är i sitt livs form och har under de tre senaste segermatcherna snittat över 30 poäng.

BC Luleås Denzel Andersson är i sitt livs form och har under de tre senaste segermatcherna snittat över 30 poäng.

Foto: Petra Älvstrand / Frilans

Basket2019-11-14 17:00

Att BC Luleås Denzel Andersson är inne i en bra period är ingen överdrift. Frågan är om 23-åringen kan fortsätta med sin svit med matcher med runt 30 poäng. Under fredagskvällen ställs hans BC Luleå mot Adam Rönnqvists formtoppade Wetterbygden.

Sporten träffar Andersson efter att onsdagens träningspass är avslutat. 

Spelar du ditt livs basket just nu?

– Nja, jag vet inte. Skotten går i, jag får många passningar och jag har fått skjuta många straffkast. Det är alltid kul att göra mycket poäng, säger Andersson.

Kan du förklara formen?

– Jag har fått göra poäng tidigt i matcherna och sedan har det bara fortsatt så genom hela matcherna och det är bara att fortsätta spela på, säger forwarden. 

BC Luleå mötte just Wetterbygden i seriepremiären där Luleålaget fullständigt körde över gästerna. Slutresultatet skrevs till hela 100–59. Denzel Andersson blev BC Luleås bästa poängplockare med sina 20 poäng.

Men efter den lite knackiga inledningen av serien har nu Wetterbygden radat upp sex raka segrar och delar numera serieledningen tillsammans med BC Luleå, Borås och Köping, alla på 14 inspelade poäng.

– Det är ett helt annat lag vi möter nu så vi kan inte tänka på premiärmatchen. De har spelat ihop sig ordentligt och det kommer bli en tuff match, säger Andersson.

BC Luleå har tidigare förlorat tre matcher under säsongen, samtliga på hemmaplan och mot topplag. Nu väntar ännu en hemmamatch mot ett topplag.

Lite upp till bevis nu?

– Jo, absolut. Vi vill visa att vi hör hemma i toppen och Wetterbygden blir ett bra test på det, säger Andersson.

I de tre tidigare förlusterna på hemmaplan har spelat låst sig för BC Luleå, framförallt det offensiva spelet.

Vad gör ni för att undvika det mot Wetterbygden?

– Vi vill komma ut och vara aggressiva åt båda hållen. Vi måste undvika dipparna där vi blir passiva och det gäller att hålla farten uppe hela matchen, säger Denzel Andersson.

BC Luleå kommer till matchen med fullt manskap. Amerikanen Austin Burgett, som anlände till Luleå i onsdags, följer matchen från läktaren. Det återstår att se om han kommer erbjudas ett kontrakt med BC Luleå.

Luleåbekantingen Adam Rönnqvist kommer alltså med sitt Wetterbygden till Luleå. Den BK Höken-fostrade guarden stod för årsbästa vad gäller poängmakande när han i senast gjorde 21 poäng i segermatchen mot Jämtland Basket. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!