Förre sportchefen svär sig fri från kritiken

IFK Luleås förre sportchef Per Jensen berättar för Sporten att han inte har tagit kontakt med Tomas Eriksson under sin tid som sportchef. "Jag har ingenting med det att göra", säger han.

Per Jensen.

Per Jensen.

Foto: Pär Bäckström / Frilans

Fotboll2019-11-20 22:53

Olle Lindström, ordförande Bodens BK, berättade i en intervju med Sporten, att kontakt med Tomas Eriksson om en övergång till IFK Luleå togs innan den här säsongen var avslutad.

IFK Luleås förre sportchef Per Jensen dementerar att han har kontaktat Eriksson.

– Jag har inte kontaktat Tomas Eriksson under min tid som sportchef. Om så är fallet är det någon annan inom IFK Luleå som har kontaktat honom. Jag är ju även bra vän med Christian Samuelsson och har full respekt för honom. Hade fallet varit så, då hade jag kontaktat Christian, säger Per Jensen.

Har du hört något om den kontakten?

– Jag har ingenting med det att göra. Det är inte jag som har haft kontakten.

Hade du koll på att Eriksson var kontaktad under pågående säsong?

– Jag kände till att en person inom föreningen har haft kontakt med Tomas, sedan tidigare. Men det är inte sportchef Per Jensen som har gjort det. Den kontakten som var tagen var inte heller på mitt initiativ. Den var utom min vetskap.

Vem i IFK Luleå som har haft den kontakten vill Jensen inte uttala sig om.

– Det är Christian Samuelsson eller Tomas Eriksson som får uttala sig i sådana fall. Jag väljer att inte uttala mig. Jag är IFK:are och vill inga hänga ut någon person, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!