Förra förbundskaptenen gjorde första passet

Hon har varit förbundskapten i U23-landslaget. Men nu får Anneli Andersén chansen till något nytt. "Det enda jag inte har varit med om är att sitta på bänken i damallsvenskan, jag ser fram emot det", säger hon.

7 januari 2019 22:06

Stellan Carlsson, Andreas Johansson, Jonas Edholm, Fredrik Söderholm, Andreas Pettersson. Piteå IF brukar välja tränare som antigen har en gedigen bakgrund som spelarutbildare eller kommer från fotbollsförbundet – eller kombinerar båda.

Anneli Andersén följer precis den linjen.

Hon har utbildat många av Sveriges elitspelare.

Bland andra flera i Piteå.

– Jag har varit tränare och observatör för årskullarna 89-90 i landslaget. Så där är det många spelare jag stött på.

Exempelvis Piteås Lena Blomkvist och Emelie Lövgren.

– De har jag varit iväg med på landslaget och känner väl till, även om det är länge sedan vi träffades. Men vi har pratat ibland, säger Andersén.

Dessutom har hon varit förbundskapten för U23-landslaget med en drös PIF-spelare.

Vad kan du tillföra till Piteå IF?

– Jag kommer med andra ögon och har varit med på internationell nivå med landslaget. Det kan jag ta med mig liksom scoutning av motståndare.

Andersén och Stellan Carlsson känner varandra väl då de delvis arbetat tillsammans inom fotbollsförbundet. Den nya tränarduon kommer att jobba tätt och prestigelöst med att driva gruppen framåt.

– Jag och Stellan ska bolla tankar inom alla områden och det är det tillsammans med spelarna som driver framåt och gör att vi får resultat.

Den nya assisterande tränaren kommer närmast från Ljusdal som åkte ur Elitettan. Nu får hon vara med om Europas största klubbturnering.

– Det oundvikligt att inte nämna Champions League, att få vara med om det på de här breddgraderna ska bli riktigt spännande.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Sandberg/PT