Verstappen överlägsen i Imola

Red Bull tog en dubbel i Emilia-Romagnas grand prix i formel 1. Max Verstappen var aldrig hotad och kunde knipa förstaplatsen framför lagkamraten Sergio Perez.
–Som lag gjorde vi allting rätt, säger Max Verstappen i segerintervjun i Viaplay.

Max Verstappen vann grand prix-tävlingen i Imola. Arkivbild

Max Verstappen vann grand prix-tävlingen i Imola. Arkivbild

Foto: Luca Bruno/AP/TT

Formel 12022-04-24 16:51

För Ferrari gick det desto tyngre, redan under första varvet fick Carlos Sainz utgå efter en incident med McLarens Daniel Ricciardo där Ferrariföraren tvingades ut på gruspartiet. Säkerhetsbilen rullade ut på banan och Ferraribilen fick plockas ut med bärgare.

– Starten var väldigt viktig, givetvis. Allting var bra hanterat, säger Verstappen i Viaplay, som också vann sprinten i går.

"Det är mitt fel"

Ferraris andra förare Charles Leclerc fick en seg start och tappade andraplatsen till Red Bull-föraren Sergio Perez. Men oväntat fick han åka in och byta framvingen efter att han kommit in fel i en kurva där bilen började snurra – det resulterade i en krock med väggen.

– Jag hoppades på att komma förbi honom, men jag pushade för mycket och åkte in i väggen och det är mitt fel. Dessa saker ska inte hända i dag, säger Leclerc i Viaplay.

På det 59:e varvet låg Leclerc, som leder förarmästerskapet, på åttondeplats men kunde köra upp sig och slutade sexa.

– Det gör mig inte glad, jag menar bilen var där för att sluta trea. I dag hade vi inte farten för att sluta etta eller tvåa, säger Leclerc.

Hamilton slogs om trettondeplatsen

Trots sjätteplatsen i tävlingen behåller Leclerc fortfarande ledningen i förarmästerskapet men Max Verstappen, som ligger tvåa, knappar in och det skiljer nu 27 poäng mellan dem.

Den sjufaldige världsmästaren Lewis Hamilton var aldrig i närheten av toppstriden utan slogs om trettondeplatsen med Alpha Tauris Pierre Gasly. Hamilton slutade på en trettondeplats.

McLarens Lando Norris tog tredjeplatsen, fyra blev Mercedes George Russel och femma Valtteri Bottas som kör för Alfa Romeo Ferrari.

Nästa deltävling avgörs på stadsbanan i Miami, USA, och startar med träning den 6 maj och avslutas med tävling den 8 maj.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!