Förbundet har gått med på att ställa in flera matcher i de tre högsta serierna.

– Men de har sagt att de betydande matcherna ska spelas, och eftersom vi bara har två poäng ned till Sundsvall under strecket och riskerar att åka ur så anses vår vara en sådan, säger Pär Johansson.

Han ägnade hela fredagskvällen åt att få förbundet att tänka om.

– En av de som misstänks vara smittad ville testas, men nekades av sjukvården eftersom han inte tillhör riskgruppen. Så det går ju inte att slå fast att det är corona. Men han och en annan spelare är sängliggande, med vad som är som en rejäl influensa. Det är också flera andra i laget som har lättare symptom. Men förbundet har inte gått med på att ställa in matchen, och vi har blivit tillsagda att vi ska infinna oss där oavsett vad, säger Pär Johansson.

Han har informerat motståndarlaget om situationen.

– De har sagt att vi inte är välkomna till Umeå som det är just nu, och det har vi full förståelse för, säger Pär Johansson.

Matchen kommer med andra ord inte att spelas?

– Nej. Vi har diskuterat saken internt, och vi tycker inte det är okej att matchen spelas, så vi har tagit ett gemensamt beslut om att inte åka. Och även om vi hade gjort det så hade vi inte blivit insläppta. 

Hur ser du på förbundets agerande i den här frågan?

– Jag tycker att det här är en jätteskandal. Det är helt horribelt, det får bara inte gå till på det här sättet – och vi har sagt åt dem att tänka om, och göra rätt. Men vi har inte fått något gehör.

Vi söker Svenska innebandyförbundets arrangemangs- och tävlingschef Magnus Nilsson för en kommentar.