Fjärde raka förlusten för Frölunda

Finalister i CHL – men i SHL går det trögare för Frölunda.

Borta mot bottenlaget Oskarshamn kom fjärde raka nederlaget – efter storförlust med 1–5.

Vi har en helt annan vilja, säger IKO-tränaren Håkan Åhlund till C More.

16 januari 2020 21:22

Frölunda har imponerat stort i Europaspelets Champions Hockey League och säkrade i veckan klubbens femte final på sex år via avancemang i semifinalen mot Luleå.

I SHL däremot är laget inne i en djup formsvacka. Oskarshamn körde nämligen över de regerande mästarna, som nu har fyra raka förluster på kontot, med hela 5–1 på sin hemmais.

Vi står för en härlig insats över 60 minuter. Vi fajtas och tävlar över hela banan. All heder till killarna, säger Håkan Åhlund, tränare för Oskarshamn.

Mötet kändes avgjort redan efter knappt halva matchen spelad. Då stod det 3–0 till Oskarshamn som efter mål av Tyler Kelleher, Oskar Nilsson och Pontus Netterberg gick till vila inför slutperioden med en bekväm ledning.

Att Joel Lundqvist, som mot Luleå i CHL stod för sin 1 000:e match i Frölundatröjan, reducerade innan mittperioden var avslutat hjälpte föga för bortalaget.

För i tredje stänkte Kelleher in ännu en puck i nät, den här gången bakom Niklas Rubin som ersatt förstemålvakten Johan Mattsson mellan stolparna.

Matchen slutade 5–1 efter att Emil Wahlberg avgjort i tom kasse.

Vi har en helt annan vilja. Vi är kyliga i avgörande lägen och har en grupp som är oerhört stark. Vi vet hur vi ska spela och är ödmjuka, säger Åhlund.

För Oskarshamns del innebär trepoängaren att SHL-nykomlingen tar klivet upp från jumboplats till säker mark, som ny tolva. Frölunda å sin sida dalar från fjärde till femte plats i tabellen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT