Charlotte Kalla. Therese Johaug och Ebba Andersson. Flera av skidsportens allra största stjärnor valde att inte alls ställa upp i Tour de Ski i mellandagarna, samtidigt som åkare som Stina Nilsson, Dario Cologna och Emil Iversen bröt under tävlingens gång.

Affischnamnens agerande möttes av hård kritik från olika håll – och en diskussion om eventuella straff mot åkare som inte kommer till start blossade upp.

Men att det skulle bli någon form av sanktioner mot åkare som väljer att nobba eller bryta Tour de Ski är inte aktuellt, enligt Internationella skidförbundets marknadsdirektör Jürg Capol.

Vi måste acceptera det här. De som blir sjuka under tävlingens gång kan helt enkelt inte fullfölja, men kanske kan de behöva ett läkarintyg så att de kan få behålla sina poäng. Det är en åtgärd som går att göra, säger han.

Vissa experter anser att åkare som inte är med i touren inte heller ska få vara med i VM.

Man kan inte tvinga någon att vara med i Tour de Ski, och det är inget VM-kval. Man kan inte säga att någon måste vara med i touren för att få vara med i VM, det går inte, säger Jürg Capol.