Förutsättningarna var glasklara inför matchen.

Vid seger skulle Boden undvika direkt nedflyttning. Även ett oavgjort resultat kunde räcka om Kristianstad i sin tur förlorade mot Sävehof.

Boden Handboll hade svårt att få igång spelet i första halvlek, trots att man vid ett flertal tillfällen tvingade Heid till utvisningar lyckades man sällan nyttja lägena.

Men det var Heid som tog kommandot och gick upp till ledning med 14–10 efter 30 spelade minuter.

Andra halvlek började inte mycket bättre för Boden, men en storspelande Virginia Robles Fernandez höll laget kvar i matchen.

Och så småningom skulle det också lossna offensivt. Två raka kontringar där Paulina Masna och Johanna Hellgren läste passningar tog laget in i matchen.

Med cirka tio minuter kvar att spela var laget ikapp. 20–20.

Ikonen Emmy Nordmark var glödhet framåt och gjorde mål på mål och såg till att ge Boden ledningen, men Heid vägrade att ge sig. Det hela blev en rysare utan dess like där lagen följde varandra.

Med tre minuter kvar var Bodens ledning 25–24 sedan just Nordmark gjort mål framåt och Robles Fernandez stått för ännu en stark räddning.

Heid lyckades få in en kvittering via Wiktoria Gustafsson med två minuter kvar på klockan fram till 25–25.

Anfallet därefter gick bollen ut till Paulina Masna som utmanade och fick med sig en utvisning. Straffen satte Emmy Nordmark säkert till 26–25.

Med 1 minut och 3 sekunder kvar att spela tog Heid en timeout.

Starkt försvarsspel av Boden gjorde att laget kunde anfalla med 45 sekunder kvar.

Publiken i Boden Arena ställde sig upp när Johanna Hellgren stänkte in 27–25.

Med fem sekunder kvar kom en reducering av Heid, men det hjälpte inte. Boden Handboll vann med 27–26 och får kvala för att hålla sig kvar i SHE.