EXTRA: All lokalfotboll skjuts upp direkt

Tidigare har beskedet kommit att förbundsserierna skjuts på tiden. Nu rekommenderar svenska fotbollsförbundet att all fotboll skjuts upp. Norrbottens fotbollsförbund följer direktiven och nu stundar en oviss framtid.

2 april 2020 08:26

Att serierna till och med damernas division 1 och herrarnas division 3 skjuts upp, är klart sedan tidigare. Dock har man väntat med besked huruvida seriestarterna i Norrbottens distriktsserier påverkas.

Under onsdagseftermiddagen meddelade Norrbottens FF på sin hemsida att samtliga matcher, arrangerade genom förbundet, skjuts på framtiden. Beslutet gäller till och med 31 december, men kan rivas upp när läget förändras.

Därmed ställs samtliga helgens planerade träningsmatcher in, oavsett nivå.

– Vi går givetvis på riktlinjerna från Folkhälsomyndigheten och svenska fotbollsförbundet. Nu pausar vi allt tillsvidare, träningsmatcher och tävlingsmatcher. Det är Coop Norrbotten Cup, som är igång för tillfället, säger Andreas Eriksson, förbundsutvecklare Norrbottens FF.

Med andra ord, all fotboll skjuts upp?

– Så är det. Jag får återkomma med styrelsens beslut om fortsatt planering av tävlingssäsongen 2020. Det kommunicerar vi ut efter mötet 7 april.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Simon Tjärnberg