Europa League kan bli Rosenbergs avsked

I kväll inleder Malmö sin Europaresa hemma mot nordirländska Ballymena i kvalet till Europa League.

För Markus Rosenberg är det första steget i vad som kan vara ett sista Europaäventyr.

Då blir den matchen i december det perfekta avslutet, säger han till Sydsvenskan och syftar på en eventuell sista match i Europa Leagues gruppspel.

11 juli 2019 11:04

Markus Rosenberg har i flera år sagt att han ska lägga ner fotbollskarriären. Sedan har han ändrat sig och fortsatt ytterligare en säsong.

I år går kontraktet med Malmö ut och än en gång är tanken att Rosenberg ska lägga skorna på hyllan.

Därmed kan en avslutande gruppspelsmatch i Europa League i december bli Rosenbergs sista framträdande. Men även om MFF skulle ta sig vidare från gruppen – och därmed spela slutspel 2020 – är det färdigspelat för 36-åringen.

Ja, det är det, säger han till Sydsvenskan.

Men för att Rosenberg ska få "det perfekta avslutet" måste Malmö ta sig en lång väg. Färden börjar i kväll, 19.00, när laget möter Ballymena från Nordirland i Europa League-kvalets första omgång.

Han säger att det är svårt att veta exakt vad som väntar i europeiska kvalomgångar då det är svårt att få bra koll på hur okända motståndare, likt Ballymena, spelar.

Det är speciella matcher. Du vet inte vad som kommer. I allsvenskan känner du till lagen och de flesta spelarna, deras hemmaarena, deras tränare, säger han.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT