Ersson besviken efter förlusten mot Färjestad

Samuel Erssons utsågs till bästa målvakt i hockeyallsvenskan förra säsongen. Nu tar han för sig även i SHL även om det blev förlust med 1–2 i hemmapremiären mot Färjestad:

Så länge man förlorar är det något som fattas. Jag vill vara en vinnande målvakt som gör de avgörande räddningarna och i dag gör jag inte det, säger 19-åringen besviket.

21 september 2019 17:47

Målvaktstalangen räds inte att sätta press på sig själv och förväntningarna är höga efter förra årets supersuccé i Västerås där han otippat snodde åt sig förstaspaden och var en avgörande del i det gulsvarta lagets framgångar.

Succén noterades i Gävle och Brynäs värvade tillbaka målvaktstalangen som faktiskt har spelat en SHL-match tidigare. Samuel Ersson var sjutton år och tredjemålvakt hösten 2017 då han på grund av en rörig skadesituation i Brynäs fick göra ett oväntat inhopp efter en period mot just Färjestad som gjorde mål på honom efter bara 21 sekunder och sedan ett till fyra minuter senare.

Det kommer jag ihåg! Och vi vann inte den matchen heller, minns Ersson som räknar den här lördagens match som sin ”riktiga” SHL-debut.
För att jag var förberedd och visste att jag skulle stå nu. Jag ville visa att jag håller på den här nivån och det kändes ändå som att jag gör det.

Besviken

Färjestads första mål för dagen kom efter att pucken ändrat riktning och kommit flygande i en lurig bana. Vid det andra fintade Ville Leskinen den unge Brynäskeepern åt fel håll samtidigt som Färjestadsforwarden lade in segerpucken till 2–1 längs isen.

Å andra sidan gjorde målvaktsrookien även ett par riktigt fina räddningar, bland annat i början av tredje perioden.

Men så länge man inte vinner så kan man inte vara helt nöjd för då har man inte gjort det som krävs för att vinna men det är bara att ta med sig de bra erfarenheterna och bygga vidare på dem, säger Brynäsmålvakten.

TT: Vad har succén i Västerås förra säsongen betytt för dig?

Jättemycket. Jag har bara höga tankar om VIK och vad den klubben gjorde för mig. Jag är jättetacksam för att de gav mig möjligheten då men det är en ny säsong nu. Man kan inte leva på gamla meriter utan jag måste prestera nu med, säger Samuel Ersson innan han går iväg mot dopningskontrollen.

Några meter bort gläds Färjestads första målskytt Per Åslund lite extra över 2–1-segern i Gävle.

Tillbaka efter hjärnskakningen

I oktober förra året vann Åslund också på den här isen men tacklades sedan snett från sidan mot huvudet av Jesper Jensen. En tackling som gav den hjärnskakning som förstörde resten av säsongen för landslagsspelaren.

TT: Minns du det som hände här förra året?

Ja, det var ingen rolig match men jag blickar vidare, säger Åslund som trots det fina målet mot Brynäs har en bit kvar till samma form som han hade före smällen:
När man har varit borta i sex månader plus sommaren från matchspel då har man lång väg kvar. Det märker jag ju själv på orken i olika matchsituationer och jag är inställd på att det kommer ta några månader innan jag är tillbaka i den formen, säger Åslund som alltså lade grunden till lördagens seger med sitt 1–0-mål:
Det här var bra för självförtroendet efter vår tunga start (två förluster följt av en sen vinst senast). Vi kuggar i mer och mer som ett lag och visar vilka kvaliteter vi har.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Marie Hallman/TT