Error på skärmen när Nya Zeeland vann

Nya Zeeland vann sin öppningsmatch i rugby-VM. Men i hemlandet grumlades segern av dålig uppkoppling.

22 september 2019 07:02

Rugbyfansen i Nya Zeeland är i upprorsstämning. När nationens stolthet, rugbylandslaget "All Blacks", spelade sin första match i VM i Japan försvann sändningen mitt under pågående spel.

För första gången direktsänds inte VM i nyzeeländsk tv, utan rugbyfantasterna måste köpa matcherna via en strömningstjänst för att se det som i önationen är årets största idrottsevenemang. Men i stället för sport fylldes landets datorskärmar av pixlade bilder, felmeddelanden och ett evigt buffrande.

Till slut tvingades public service-kanalen TVNZ bryta sina tv-sändningar för att visa rugbyn, gratis för alla. TVNZ kommer att visa även söndagens alla matcher i vad som är ett jättefiasko för Spark sport, internetleverantören som satsat stort på att sända rugby-VM över nätet.

"All Blacks" öppningskamp i VM var heller inte vilken match som helst. På andra sidan stod världsnationen Sydafrika, och matchen anses på förhand vara den mest prestigeladdade i hela grundspelet.

De som kunde se lördagen match i Yokohama kunde konstatera att Nya Zeeland vann med 23–13 och har inlett jakten på ett tredje raka VM-guld på allra bästa sätt.

VM pågår fram till den 2 november.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT-AFP