Grönberg på pallen i Norrcupen

I helgen avgjordes den femte deltävlingen av Norrcupen i Piteå. Då fick Luleåföraren Ulf Grönberg kliva upp på prispallen. Trots ett misstag på det andra varvet.

Silver. Ulf Grönberg, Luleå MS, körde hem andraplatsen i Norrcupen i Piteå och nu är siktet inställt på att ta hem totalsegern på hemmabanan i Luleå nästa helg.

Silver. Ulf Grönberg, Luleå MS, körde hem andraplatsen i Norrcupen i Piteå och nu är siktet inställt på att ta hem totalsegern på hemmabanan i Luleå nästa helg.

Foto: Kent Risberg Vikström

Enduro/Piteå2014-09-13 19:53

Det var Piteå MS första riktiga endurotävling och banan gick i skogarna kring motorstadion och in på crossbanan.

Luleåföraren Ulf Grönberg ledde sin klass Motion -39 under hela tävlingen men på det andra gick han omkull med cykeln och tappade förstaplatsen. Han lyckades dock reparera misstaget genom att ta sig i mål som tvåa.

– Det var en rolig tävling och en bra fight. Det var jämnt uppe i toppen så det är ju alltid roligt. Det var lite taskigt bara att jag ramlade sista varvet så jag tappade segern men tvåa är ju ändå tvåa, säger Ulf Grönberg.

Vad var det som hände?

– Jag kör min cykel ganska hård för att kunna ta crossbanan snabbt. Så när det blir riktigt stökigt så blir den inte så jättebra och då tappar man lite men då tar man ikapp det när det öppnar upp. Jag tycker om att köra snabbt.

Nästa lördag körs den sista deltävlingen i Luleå. Då avgörs det vilka som blir vinnare av cupen och Ulf Grönberg har siktet inställt på att ta hem totalsegern i sin klass där han för närvarande ligger på en andraplats.

– Det gäller att lägga på en rem. Det är ju hemmabana så det blir bra och jag satsar på att vinna, det måste man alltid göra, säger Grönberg.

n n Nils Lundmark, Skellefteå MS vann Motion -39. Andreas Sjöberg, Norrbottens MS Boden kom tvåa i Motion 40. Den tyngsta klassen Bredd vanns av Peter Eriksson, Skellefteå MS. Jakob Lundberg, Piteå MS kom tvåa i E1U. Rickard Andersson, Piteå MS, blev trea i klassen E0U. Kalle Österberg, Piteå MS, blev sjua och Elias Hellgren, Piteå MS, åtta i samma klass.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om