Semester bland 25.000 andra

Motion och semester. En träffsäker kombination för familjen Svanberg från Alvik som deltar i O-ringen. - Barnpassningen är det bästa, säger Maria Svanberg till Norrbottens-Kuriren.

Foto:

Foto:

Foto:

Eksjö2009-07-23 06:00
Under gårdagen var det vilodag i femdagarstävlingen i Eksjö.Familjen Svanberg från Alvik utanför Luleå har packat med hela familjen för att delta i världens största orienteringstävling.I en de luxe-variant.- Vi har hyrt ett hus i centrala Eksjö tillsammans med bekanta från Borlänge. Det är lite lyx i orienteringssammanhang, men det är skönt att få torka och tvätta kläderna mellan tävlingarna, säger Maria Svanberg per telefon från Eksjö."Helt perfekt"
Som uppvärmning deltar hon och maken Björn i barnens introduktionsklasser. Sen får de välbehövlig barnpassning när de själva ska upp på startlinjen.- Helt perfekt. Barnen får vara i hopptält och snickarverkstad medans vi tävlar. Det är väldigt välorganiserat här, säger Maria Svanberg och fortsätter:- Men det är väl lite si och så med motivationen för minstingen (Oscar, 5 år). Han tycker att det är väldigt jobbigt och långt att gå till startlinjen.På regementsområdet har kommunen även anordnat med flertalet aktiviteter för barnfamiljerna.Bland annat har Oscar och storasyster Hanna fått åka skylift hos det lokala brandförsvaret.Knäskadad make
Och i skogen ligger mamma Maria bäst till så här långt. I motionsklassen för damer 40 ligger hon på en 21:a plats efter tre deltävlingar.- Maken tävlar med trasigt knä, men det har gått helt okej hittills. Vi har klarat oss från regn under själva tävlingarna, konstaterar Maria som tävlar för Bergnäsets AIK.O-ringen kommer till Boden 2013, har du några tips till arrangören?- Det är spännande. De ska tänka på att O-ringen är ett jättestort arrangemang som kräver en hel del organisation, avslutar Maria Svanberg.
Namn: Maria Svanberg.Ålder: 40 år.Familj: Maken Björn 44 år, barnen Hanna 8 och Oscar 5.Bor: Alvik, Luleå.Klubb: Bergnäsets AIK.Jobbar: Som teknisk projektledare på Liko i Alvik.Aktuell: Deltar med hela familjen på O-ringen i Eksjö.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om